avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant, declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant, declaratii

Buna ziua,

Am si eu 2 intrebari:

1. Cand se depune bilantul unei firme si declaratiile fiscale?
2. Ce declaratii trebuiesc depuse lunar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreitulea , utilizator 07:38, 20 Ianuarie 2010
matusa.raluca a scris:

Buna ziua,

- Ispectoratul Teritorial de Munca (ITM);
- Administratia financiara;
- Casa de pensii;
- Somaj;
- Sanatate.

Cam astea cred ca sunt toate.

Toate aceste declaratii se depun pana la 25 ale lunii.
matusa.raluca a scris:

Buna ziua,

Am si eu 2 intrebari:

1. Cand se depune bilantul unei firme si declaratiile fiscale?

Multumesc!

Bilanturile se depun semestrial si delaratiile fiscale se depun lunar sau trimestrial, sunt niste conditii de indeplinit.

va retin atentia putin am infiintat o societate in luna iulie 2009 ,am gasit o contabila careia i-am dus toate documentele in timp util ei si aseara cand am cerut o balanta am vazut ca nu erau depuse declaratiile la trimestru deconturile ea incercand sa imi spuan ca sunt depuse dar nu le gaseste ,a deschis calc si am vazut in acel program ca nici nu era introdus cod de identificare ceea ce inseamna ca nu la creat ,eu avand putine cunostinte de ctb ,cert este ca doresc sa le depun eu personal si as dori sa stiu daca aveti bunavointa sa ma indrumati putin pentru completarea decontului imi este teama sa nu gresesc ,firma este nou infiintat de servicii,si as mai avea o problemuta firma fiind infintata pe 17 iulie primele declaratii trebuiau depuse pana pe 25 octombrie nu?pot face un memoriu pentru a nu fii amendata sau pt diminuarea amenzii,care sunt sumele amenzilor?in programul de decl nu pot bifa decontul trimestrial pentru luna oct am optiune dor pt noiembrie cum pot face ma raportez la noiembrie (tinand cont ca atunci se implinesc 4 luni de la infiintare?)

Pentru a va lamuri daca declaratiile au fost depuse sau nu, mergeti la Administratia Financiara si solicitati o fisa sintetica, sau mai usor intrebati un insector.

Puteti depune declaratiile fara amenda, cu avertisment, daca e prima greseala si gasiti pe cineva binevoitor la administratie. Amenzile pentru declaratiile 100, 102, 300 sunt de 500 RON. In cazul in care ati avut sume de plata ca urmare a declaratiilor si nu le-ati depus, o sa va asumati penalitatile de intarziere.

Va sfatuiesc sa va gasiti un contabil bun care sa va rezolve si problemele din urma. Atentie, pentru luna Decembrie se depun pana pe 25 Ianuarie cateva declaratii cu amenzi mari (de ex. declaratia 394 - amenda 6000 RON).
Ar trebui adaugata cererea pe care angajatorul o depune la ITM pentru pastrarea carnetelor de munca,cerere care se depune pana la 30 noiembrie an curent pentru anul urmator.

Aprobarea ca operaţiunile de păstrare şi completare a carnetelor de muncă se dă cu titlu de excepţie de inspectoratele teritoriale de muncă, după o prealabilă verificare, din care să rezulte că aceştia îndeplinesc condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale privind ţinerea corectă a evidenţei muncii prestate de angajaţii cu contract individual de muncă.

Aprobarea se dă pentru fiecare an calendaristic şi va fi însoţită de angajamentul scris al angajatorului de a respecta prevederile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă.

Alte discuții în legătură

Contabila plecata din tara Endelus Endelus buna ziua. am o mare nedumerire. contabila firmei este plecata din tara si se intaorce abia la sfarsitul lunii. ea este cea care depunea declaratiile ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 Doina B Doina B Buna ziua! Azi am depus decont TVA pentru 5 firme (TVA trimestrial) termen depunere 25 oct. Nu am mers personal la administratie, le-am dat cuiva sa mi le ... (vezi toată discuția)
Declaratiile lunare pentru srl ContSters200730 ContSters200730 Am infiintat o firma in octombrie 2010 si pana acum nu am inceput activitatea. Luna aceasta o sa ma decid daca suspend temporar activitatea le Camera de Comert ... (vezi toată discuția)