avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 300

Buna ziua!

Azi am depus decont TVA pentru 5 firme (TVA trimestrial) termen depunere 25 oct. Nu am mers personal la administratie, le-am dat cuiva sa mi le depuna, de aceea sunt nelamurita.
A aparut urmatoarea situatie: 3 dintre ele au mers dar la 2 firme au spus ca nu trebuia sa fac decont trimestrial ( eu am trecut in declaratie luna septembrie 2012, normal) ci la luna iulie 2012 pentru ca cele 2 firme apar in declaratiile anterioare cu 0 livrari, 0 achizitii. Prin urmare, ultimul decont trebuie sa fie la luna iulie si nu septembrie.
Au modificat declaratiile domanele de la administratie si le-au transmis ca fiind pt luna iulie 2012.
M-am informat (intr-o masura) si am inteles ca firmele respective neavand achizitii si livrari (chiar daca au TVA de plata reportat din perioadele anterioare) au fost scoase din evidenta ca platitoare de TVA si acum nu mai trebuie sa depun D 300.
Eu nu cunosc legea respectiva, daca ma poate informa cineva despre ce este vorba, textul de lege, eventual, eu nu am gasit nimic in sensul asta.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 07:51, 24 Octombrie 2012

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare lilianaelena40 lilianaelena40 Am o societate comerciala infiintata in iunie 2012, incepand cu luna august a devenit platitoare de tva prin optiune si s-a inregistrat in ROI.Pana la data de ... (vezi toată discuția)
Declaratie tva gresit - tva calculat baboska baboska Societatea com. in anul 2009 a fost cu obligatie declaratii TVA trimestriala. In luna iulie 2009, in Declaratia TVA pe trim.II s-a strecurat o eroare: ... (vezi toată discuția)
Calendar obligatii fiscale pentru luna aprilie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu 1. Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat [b]Formular 100[/b] (format electronic) - [b]lunar[/b] 2. Declaratia privind obligatiile de ... (vezi toată discuția)