vica67 a scris:
iar acei 5000 TVA nu-i exclus sa fie amenda pt.nedepunerea la termen a deconturilor de TVA(conf.art.219 alin 2 lit.d) Codul de procedura fiscala) daca nu s-a modificat.
Eu nu cred ca cei 5000 sunt pr nedepunerea de deconturi. Daca ar fi fost asa ii dadea amenda si pt 394 care este 12000 daca nu se plateste in 48 ore. Cred ca s-a intamplat altceva:
Fiscul are dreptul sa estimeze sumele datorate de contribuabilii care nu isi depun declaratiile. Cred ca cei din administratie din acest motiv nu stiu cum a aparut suma respectiva - poate o fi fost generata in mod automat de soft in urma unui algoritm creat de cei care au creat softul.
In fine ... banuiesc ca va intereseaza solutiile nu de ce functioneaza softul asa.
Personal nu am avut o astfel de situatie dar as incerca in prima faza sa modific vectorul fiscal astfel incat sa figurati cu TVA trimestrial depunanad un 010 sau printr-o adresa catre fisc pentru a corecta eroarea din vector. Daca nu functioneaza as solicita o inspectie fiscala care sa stabileasca situatia fiscala reala a societatii --- desigur ca in aceasta situatie trebuie sa va asumati riscurile aparitiei altor situatii neplacute.