avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decizie de impunere din oficiu pentru declaratie ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decizie de impunere din oficiu pentru declaratie nedepusa in 2007

Buna ziua,

Am primit in aprilie 2013, o decizie de impunere din oficiu pentru impozit pe profit aferent trimestrului 1 din 2007, pentru nedepunerea declaratiei 100 pentru perioada respectiva. Data emiterii deciziei respective este 13.12.2012.
Va rog sa-mi spuneti daca exista in Codul de procedura fiscala reglementari cu privire la data pana la care poate fi transmisa de catre organul fiscal o astfel de decizie, deoarece termenul de prescriptie se incheie chiar la 31.12.2012.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: baboska , utilizator 11:59, 11 Februarie 2015
Sincer sa fiu eu nu am gasit un astfel de termen. In acelasi timp, atentie la modalitatea de comunicare a deciziilor prin publicitate.
Daca va ajuta, va recomand
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 482 din data de 7 iulie 2011 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 536/2011 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Am primit decizia prin posta si am semnat pentru primire, deci din punctul acesta de vedere deja produce efecte.
Eram curios daca aveau obligatia sa transmita astfel de decizii intr-un termen anume de la data emiterii, deoarece sunt convins ca sunt emise ulterior inchiderii anului 2012, altfel nu inteleg decalajul atat de mare intre emitere si transmitere.

Numai bine
Buna ziua,

Am si eu o problema asemanatoare numai ca declaratiile au fost depuse, in acest sens am confirmarile de primire aferente de la Posta. Cum pot sa procedez? Fiscul deja a pus poprire pe conturile firmei. Am luat legatura cu ei telefonic deoarece ma aflu in alt oras decat cel cu sediu social. Mi s-a spus ca nu se mai poate face nimic. Este o suma mare deoarece au pus din oficiu o suma mare care acum are si penalizari. As vrea sa stiu daca am vreo sansa sa rezolv aceasta situatie daca merg la ei cu aceste declaratii si confirmarile de primire pe care este trecut detaliat tot continutul plicului. Specific ca este vorba de sept 2009 si abia anul asta ne-au facut aceasta decizie de care nu am stiut mult timp deoarece nu am fost la sediu social un timp, acolo unde au trimis ei informarile, iar acum spun ca am depasit termenul de 60 de zile in care puteam retrimite declaratiile. Intrebarea mea este : Daca eu am dovada acestor trimiteri se poate ca fiscul sa nu le ia in consideratie si sa continue acesta actiune? Va multumesc!
Daca aveti dovada depunerii acestor declaratii, solutia este contestatia la executare. Niciodata sa nu mai comunicati cu reprezentantii ANAF telefonic sau verbal, totdeauna in termen si in scris, cu confirmari si numere de inregistrare. Procedura fiscala este foarte stricta. Cand ati primit somatia si titlul executoriu? Daca nu le-ati primit la adresa, este aproape sigur ca au efectuat procedura de comunicare prin publicitate. Vorbiti de o suma mare. Consultati un avocat.
Buna ziua,

de curand am intimpinat si eu o asemenea situatie.

Am facut contabilitatea unei firme mici in 2009. Firma era cu declaratii trimestriale. In iunie 2009, din greseala, in D300 achizitiile le-am trecut la cele intracomunitare.

In aprilie 2010 am primit o instiintare, ca nu am depus D300 petru oct-noi 2009 respectiv ian-febr 2010. Atunci a reiesit eroarea comisa si le-am depus declaratiile solicitate pentru cele patru luni.

Intre timp am predat firma la un alt contabil.

In iulie 2014 au solicitat un Certificat fiscal, necesar la un contract leasing si l-au primit, figurau cu datorii zero.

In ianuarie 2015 au primit somatie pentru nedepunerea D300 pe august 2009 si impunerea din oficiu a sumei de 5777 lei, cu penalizarile aferente de 5300 lei.

Din Fisa sintetica a TVA reiese ca a fost o Impunere din oficiu, in februarie 2014 ???.
Fiscul spune si ca le-a fost trimisa o instiintare in august 2014 ??? prin posta, pe care ei nu au ridicat-o. Daca se primea aceasta, cu depunerea declaratiei lipsa, impunerea se retragea.
Dar fiind iesit din cele 60 de zile, in care se putea face contestatie, nu mai este nimic de facut.

Suma ni s-a parut foarte mare (impunerea automata ia in calcul TVA colectata pe ultimele 12 luni si impune media acesteia ). Numai ca in cazul nostru a luat in calcul media celor 4 trimestre anterioare si nu a impartit la 12, cum era normal, ci la 4. Ca atare pentru august 2009 a impus un TVA colectat mediu pe un trimestru. Deci sumele trebuiau sa fie la o treime din cele comunicate.

Aveti vreo idee cum am putea iesi din acest impas? Fiscul sustine ca nu mai este nimic de facut pentru ca am iesit din perioada in care se putea face contestatie. Dar fiind vorba de o eroare soft, nu se pot corecta sumele?

Ma simt responsabila pentru eroarea comisa de mine, dar nu pot verifica daca intr-adevar le-a fost comunicata instiintarea din august 2014 si nu pot accepta ca o eroare soft nu se poate contesta chiar ulterior (banuiesc ca nu am fost numai noi in aceasta situatie, fiind vorba de impunere automata).

Dvs. cum ati rezolvat pana la urma situatia ?
Va multumesc pentru raspuns!




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie tva gresit - tva calculat baboska baboska Societatea com. in anul 2009 a fost cu obligatie declaratii TVA trimestriala. In luna iulie 2009, in Declaratia TVA pe trim.II s-a strecurat o eroare: ... (vezi toată discuția)
Tva impus din oficiu baboska baboska Încerc să prezint problema pnctual: 1. Societate înregistrată cu perioada fiscală trimestrială, în iulie 2009 comite o eroare materială în D300 (pe ... (vezi toată discuția)
subiect: d 300 achitata la termen la anaf sect 3, dar gresit depusa la anaf sect 2. stelian55 stelian55 Buna ziua, In luna decembrie 2014 ANAF sect 3 a intocmit o declaratie de impunere ce cuprinde: “plata cu intirziere a ... (vezi toată discuția)