avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cartea Funciara si turbina eoliana - cum se ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cartea Funciara si turbina eoliana - cum se intabuleaza turbina?

Buna tuturor....recent m-am lovit de o problema....turbina eoliana si intabularea ei in Cartea Funciara. Clar este vorba despre o asa zisa "constructie" care trebuie intabulata dar care totusi nu este o constructie si nu se impoziteaza ca atare deoarece conform codului Fiscal nu intruneste elementele constitutive ale unei constructii...ci este considerata un echipament electric complex. Dar totusi cum o putem intabula?...avand la baza ce legislatie sau procedura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: NORMIZD , utilizator 19:15, 19 Octombrie 2011
Se pare ca din 2012 se schimba calimera ! Este o constructie in care este montat un generator eolian....
Intabularea turbinei eoliene urmeaza procedura de intabulare a unei constructii obisnuite, potrivit legii 7/1996. Se va face in baza autorizatiei de construire si PV receptie la terminarea lucrarilor. Succes!
Dar nu uitati ca pe langa autorizatia de construire ,procesul verbal de receptie se mai solicita si Certificatul de atestare a constructiei,certificat de nesechestru(atestare fiscala-chiar daca nu se percepe plata impozitului) si documentatia cadastrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema eoliene Ionut_tl Ionut_tl Buna ziua.Ma confrunt cu o problema mai delicata un pic si totusi f noua.de curand se infiinteaza un parc eolian aici la noi in zona iar una din aceste turbine ... (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)