avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma on line
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma on line

Buna ziua .Nu am primit rasouns pentru ıntrebarea a 2a
Pentru a ınfiinta o firma on line unde şi cum se vor achita taxele de ınfiintare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 10:04, 18 Septembrie 2008
Transmiterea electronica a cererilor de inmatriculare sau de inregistrare a mentiunilor in registrul comertului a devenit posibila in urma adoptarii Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2008 pentru completarea art. 3 din OG nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 465 din 23 iunie 2008.

Actul normativ a facilitat transmiterea electronica a cererilor de inmatriculare/inregistrare a mentiunilor in registrul comertului prin Sistemul de Formulare Electronice Inteligente (SFEI) al ONRC. Astfel, in cazul cererilor electronice, operatiunea de aplicare a timbrului judiciar a fost inlocuita cu incasarea contravalorii acestuia de catre Oficiile Registrului Comertului.

Lege aplicata cu doi ani intarziere


Inmatricularea sau inregistrarea mentiunilor in Registrul comertului prin mijloace electronice a fost introdusa inca de acum doi ani, prin Legea nr. 441/2006 pentru modificarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului. Prevederile au ramas inaplicabile, insa, din cauza formalitatilor privind timbrul judiciar, care presupuneau aplicarea acestuia, pe cereri.

9 formulare in SFEI


Inregistrarea in SFEI se face pe baza unei semnaturi electronice calificate care se poate obtine de la unul din furnizorii de servicii de certificare din Romania.

In prezent, pot fi depuse prin SFEI, urmatoarele formulare :
- Cerere verificare disponibilitate si rezervare denumire firma PJ;
- Cerere verificare disponibilitate si rezervare denumire firma PF;
- Cerere inregistrare persoane juridice;
- Cerere inregistrare si autorizare PFA/II/IF;
- Cerere-comanda eliberare acte;
- Cerere de depunere situatii financiare;
- Cerere-comanda eliberare informatii;
- Cerere completare dosar/observatii;
- Cerere actualizare obiect de activitate conform CAEN Rev.2.

SFEI poate fi accesat la adresa [ link extern ]

SFEI permite editarea on-line, printarea sau trimiterea catre serverul ONRC a formularelor. In plus, SFEI ofera costuri estimative ale tarifelor practicate de ORC, in functie de cerere.

Raspunsul pe care vi-am dat il gasiti pe www.avocatnet.ro - sectiunea Analize
atunci cand se efectueaza inmatricularea online prin intermediul formularelor inteligente solicitantului i se propune un model de completare a op-ului pentru fiecare formular. Elementul de identificare al platii este ID_ul cererii plata facandu/se direct in conturile ORCT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social - firma în insolvențã Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Bună seara, stimați colegi și forumiști. Supun atenției dumneavoastră umătoarea speță: Firmă aflată în insolvență, cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma alin1980 alin1980 buna ziua as dorii niste informatii daca se poate in legatura cu suspendarea ctivitati .. Cum se procedeaza si ce trebuie sa fac pt a putea suspenda firma ... (vezi toată discuția)