Bună seara, stimați colegi și forumiști.
Supun atenției dumneavoastră umătoarea speță:
Firmă aflată în insolvență, cu sediul aflat în județul Prahova, dorește să își schimbe sediul social, în același județ.
Reprezentanți de la firma respectivă au mers la ORC Prahova, cu dosarul complet (Hotărâre AGA semnată de asociați și ștampilată și semnată de administratorul judiciar - după obținerea acordului creditorilor; Act Constitutiv actualizat, semnat și ștampilat în aceleași condiții de mai sus), în vederea depunerii mențiunii.
La ORC, referentul care se ocupa de primirea și înregistrarea mențiunii, le-a comunicat faptul că se poate înregistra mențiunea, însă va fi amânată soluționarea dosarului, până la depunerea planului de reorganizare, astfel încât nu s-a mai înregistrat mențiunea.
Din experiența personală, la ORC Ilfov și București, am depus fără nicio problemă astfel de mențiuni, fără a fi necesară depunerea planului de reorganizare, așa că am sunat la ORC Prahova, unde mi s-a comunicat faptul că aceștia înregistrează și soluționează mențiunile conform legilor aplicabile, invocând în acest caz dispozițiile art. 190 alin. (3) din O.M.J. nr. 2594/2008 (pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor), care statuează că: "Înregistrarea menţiunilor referitoare la modificarea actelor constitutive ale persoanelor juridice care sunt supuse procedurii insolvenţei se realizeazăconform procedurii specifice fiecărei modificări. Cererea va fi însoţită de hotărârea judecătorească irevocabilă de confirmare a planului de reorganizare şi de o copie certificată a acestui plan şi de dovada achitării taxelor legale şi a timbrului judiciar de valoare corespunzătoare".
În condițiile în care planul de reorganizare nu a fost încă redactat și discutat, iar clientul dorește schimbarea sediului social, ce soluție îmi recomandați, astfel încât mențiunea ce va fi depusă la ORC Prahova să nu fie respinsă?
Vă mulțumesc anticipat!
Cu stimă!
Cel mai recent răspuns:
ContSters22713 , utilizator
23:51, 16 Iunie 2013