avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunerea actelor la Registrul comertului cu intarziere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunerea actelor la Registrul comertului cu intarziere

Buna ziua,

pentru prelungirea valabilitatii sediului social, daca se depun actele cu intarziere fata de data incheierii actului aditional este vreo problema? Este undeva reglementat cat se poate intarzia cu depunerea actelor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:37, 15 Iulie 2011
Conform art. 21 si 22 din Legea nr.26/1990 termenul de depunere a actelor modificatoare este de cel mult 15 zile de la data actelor si faptelor supuse obligatiei de inregistrare. Ramane la latitudinea directorului/persoanei desemnate sa semneze sau nu rezolutia prin care se dispune aceasta modificare.
Am inteles. Si pana la data depunerii actelor, ce efecte negative atrage faptul ca sediul social apare ca fiind expirat?
Conform art. 237 alin. 1 lit. c din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, orice persoana interesata poate sa ceara dizolvarea societatii.
Actul aditional poate fi depus si neinregistrat la Finante sau trebuie sa aiba viza respectiva inainte de inregistrarea la ORC?

Va multumesc pentru raspunsurile profesioniste pe care mi le-ati dat.=D>
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
suciu_diana, utilizator
Daca este doar pentru prelungirea valabilitatii actului care sta la baza folosintei sediului social nu aveti nevoie. Este necesar doar in situatia in care schimbati adresa sediului social, in acest caz fiind aplicabile prevederile art. 17 din Legea nr. 31/1990, asa cum a fost modificat prin OUG 54/2010.

Alte discuții în legătură

Mandat administrator, radiere punct de lucru/deschidere punct de lucru nou, prelungire sediu social lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati!! Sunt angajata la o societate comerciala, am descoperit in dosarele de \"corporate\" ale firmei diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma dus la registrul comertului? ada2113 ada2113 contractul de comodat pentru firma incheiat intre proprietar si firma trebuie depus la registrul comertului? daca da ce se intampla daca nu l am dus - nu am ... (vezi toată discuția)