avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare ajutor somaj

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea informatie: in cazul in care o persoana ce beneficiaza de ajutor de somaj este incadrata in munca, care este perioada de timp maxima in care poate depune contractul de munca la ANOFM? In situatia in care a depasit aceasta perioada, care sunt sanctiunile?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:36, 17 Octombrie 2011
1. - In primul rand angajatorul era obligat sa depuna la AJOFM lista cu locurile de munca vacante.
- Apoi AJOFM ii elibera o dispozitie de repartizare si apoi ii inceta sau suspenda indemnizatia de somaj.

2. Daca era vorba de un CIM pe perioada determinata de pana la 12 luni atunci i se suspenda indemnizatia de somaj care se va relua dupa incetarea CIM, la data expirarii sale.

3. Daca era vorba de un CIM pe perioada nedeterminata atunci ii inceta CIM.

4. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:

Art.41

...
(2) Angajatorii care au încadrat în muncã, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã la care aceştia au fost înregistraţi.

5. - Daca salariatul respectiv a cumulat salariul cu indemnizatia de somaj a comis o ilegalitate si trebuie sa returneze banii plus penalizarile si dobanzile aferente.
- El trebuia sa anunte imediat AJOFM si sa-i prezinte o copie a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare indemnizatie somaj dupa incetare cim perioada determinata ionut31 ionut31 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia36 cornelia36 Buna ziua! Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa nu imi continue contractul de munca daca sunt insarcinata?? just_iri just_iri buna ziua! am un contract pe perioada determinata de 21 de luni si la sf lui aprilie imi expira contractul. intrebarea mea este daca ei au dreptul de a nu imi ... (vezi toată discuția)