avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs proces stabilire raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs proces stabilire raspundere patrimoniala

buna ziua,

am fost chemat in judecata de fostul angajator pentru stabilirea raspunderii patrimoniale. din pacate martorul care ar fi putut inclina balanta justitiei in favoarea mea nu s-a putut prezenta la termenul la care a fost citat. atat eu cat si martorul meu locuim in bucuresti, iar procesul se desfasoara la iasi. din acest motiv, cat si o proasta alegere a avocatului, sunt pus in situatia de a face recurs, saptamana acesta o sa primesc pronunţarea cauzei.

m-am documentat si am inteles ca pot face recurs folosindu-ma doar de inscrisuri.
exista o modalitate de a prezenta instantei judecatoresti declaratiamartorului meu?
pot merge cu el la notar sa poata da o declaratie in fata notarului, iar aceasta declaratie data in fata notarului poate fi acceptata de instanta ca proba?
daca se poate aceasta declaratie trebuie anexata intampinarii de recurs?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 17 Octombrie 2011
Nu se poate face asa ceva .. Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Drept urmare, textul art.305 C.proc.civ. consacră regula inadmisibilităţii probelor noi în recurs, regulă întemeiată pe raţiunea că recursul nu este o cale de atac devolutivă, ca şi apelul, ci un mijloc procedural prin care se realizează doar un examen al hotărârii atacate.

In acest sens, Instanta Suprema a decis că nu pot fi acceptate ca înscrisuri doveditoare în recurs, în sensul art.305 C.proc.civ., declaraţiile martorilor luate sub semnătură privată sau chiar sub formă autentică, după soluţionarea cauzei în fond şi nici rapoartele de expertiză .
multumesc pentru raspunsul promt.

am citit capitolul despre apel din codul de procedura civila aflat pe acest site si am o singura nelamurire: imi pot cita martorul la apel?
In litigiile de munca, nu exista apel ... in litigiile in care hotararile pronuntate in prima instanta sunt susceptibile de apel , puteti solicita administrarea probei testimoniale (probei cu martori).
in acest moment eu nu sunt angajat la acest srl.
in acest caz se mai poate vorbi despre litigiu de munca? nu cumva intra in categoria drepturi banesti?
intrebarea ramane valabila.
Despre ce drepturi banesti este vorba? ... raspunderea patrimoniala se poate angaja intr-un termen de maxim 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile ... raspunderea patrimoniala pentru neplata salariului se poate angaja indiferent daca mai sunteti sau nu salariatul acelui angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe noi depuse la ca, inscrisuri care nu au fost depuse la instanta de fond bartac bartac Buna seara, un litigiu de munca care a fost atacat cu recurs, mai poate depune angajatorul inscrisuri noi in recurs la curtea de apel? Avand in vedere si Art. ... (vezi toată discuția)
Recurs depus de angajator carmenba carmenba Ce sanse are angajatorul in recurs, daca tribunalul a decis nulitate absoluta asupra concedierii mele? Cit poate dura recursul la Curtea de Apel in conflicte ... (vezi toată discuția)
Probe - recurs litigiu de munca la curtea de apel. bartac bartac Pot depune ca proba intr-un litigiu de munca care se afla la curtea de apel un proces-verbal al adunarii generale. Acest proces verbal este intocmit de ... (vezi toată discuția)