avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor calificat

buna ziua,numele meu este lia si am o intrebare,sotul vecinei mele a fost omorat in urma cu 2 luni ea a ramas cu un copil intrebarea noastra este :ce despagubiri poate sa ceara si daca primeste un avocat din oficiu deoarece ea nu poate sa isi angajeze un avocat.

Cu speranta ca voi primi un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:42, 17 Octombrie 2011
Poate face o cerere de acordare de ajutor judiciar ,in speta poate solicita instantei de judecata numirea unui avocat din oficiu al carui onorariu va fi platit din fondurile Ministerului de justitie,cu conditia ca vecina sa nu fi beneficiat de ajutor judiciar in ultimele 12 luni.Trebuie sa depuna inscrisuri doveditoare anexate cererii ,certificatele de nastere ale copiilor ,sa solicite Administratiei Financiare sa -i elibereze o adeverinta din care sa rezulte ca nu are nici un fel de venituri.
In ceea ce priveste cuantumul pretentiilor civile dar si al celor morale ,dansa stie mai bine cat .Oricum ma gandesc la cel putin 150.000 lei sau 200.000 lei din care 10.000 cheltuieli inmormantare si pomeni si diferenta daunele morale -suferintele indurate de catre aceasta ca urmare a pierderii sotului care se repercuteaza asupra vietii de familie.Poate cere si pensie de intretinere pentru copilul sau ,de la cel care a savarsit infractiunea de omor in conditiile in care copilul este minor.
mirabella-ana a scris:

Poate face o cerere de acordare de ajutor judiciar [...] cu conditia ca vecina sa nu fi beneficiat de ajutor judiciar in ultimele 12 luni.

Nu este aceea conditia, ci aceasta:
Art. 7 din OUG 51/2008:
"Ajutorul public judiciar se poate acorda, cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6, fara a putea depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 12 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar anonima1 anonima1 Buna ziua.pot obtine ajutor judiciar public pt a fi scutita de taxe si onorariu avocatulyi intr-un caz de divort la cererea mea?am o sutuatie destul de ... (vezi toată discuția)
Reprezentare avocat maricica3 maricica3 Daca doresc sa angajez un avocat intr-un proces de indiviziune si nu am venituri , acesta este repartizat de catre instanta si cum se plateste ? cu ce suma ? (vezi toată discuția)
Asigurarea rca iulie iulie va rog sa ma ajutati cu un sfat : accident grav de circulatie,1persoana decedata 1 persoana grav ranita cu peste 60 zile medico-legal, sechele fizice , ... (vezi toată discuția)