Daca doresc sa angajez un avocat intr-un proces de indiviziune si nu am venituri , acesta este repartizat de catre instanta si cum se plateste ? cu ce suma ?
Daca nu aveti venituri sau veniturile dumneavoastra sunt mai mici de 500 lei pe membru de familie in ultimele 2 luni, puteti depune cerere de ajutor public judiciar. Va dau mai jos articolul de lege in care se precizeaza ce date trebuie sa contina cererea :
Art. 14 din OUG 51/2008
(1) Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formuleaza in scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului pentru care se solicita ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul si starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasandu-se inscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si ale familiei sale, precum si dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata. Cererea va fi insotita si de o
declaratie pe propria raspundere a solicitantului in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, in ce forma, pentru ce cauza,precum si cuantumul acestui ajutor.
(2) La primirea cererii pentru acordarea ajutorului public judiciar solicitantului i se va pune in vedere faptul ca, in cazul pierderii procesului, cheltuielile de judecata ale celeilalte parti vor fi in sarcina sa, precum si posibilitatea restituirii sumelor primite cu titlu de ajutor public judiciar in cazul prevazut la art. 17 alin. (2).
(3) Instanta poate solicita orice lamuriri si dovezi partilor sau informatii scrise autoritatilor competente. "
adica in procesul de iesire din indiviziune nu este necesar un avocat ? se poate judeca si fara prezenta unuia ?nu am bani pentru a plati un avocat asta-i situatia .
Puteti solicita prin cererea de ajutor public judiciar numirea unui avocat din oficiu.Limita de care s-a vorbit mai sus este 300 ron- scutire/600 ron reducere la 1/2 taxa timbru si onorariu avocat.
Drepturi salariale
alexyn
buna seara, rog pe cineva sa-mi spuna daca: 1. am dat in judecata o firma pentru neplata salariilor pot cere instantei avocat din oficiu ?; 2. pot cere daune ... (vezi toată discuția)