avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura in instanta

salutate, am si eu o nelamurire legata de un proces care dureaza de 9 ani! pe scurt am o hotarare definitive si irevocabila la un dosar civil cu obiectul dosar HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT AUTENTIC. Iar acum reclamantul a intentat un alt dosar care acelasi obiect de judecata, am depus recurs iar instant ma pune ca in calitate de recurent sa platesc o taxa judiciara de timbru extreme de mare, sub sanctiunea suspendari cauzei, motivul recursului a fost ca actiunea e tardiva si nelegala atata timp cat exista o hotarare definitiva si irevocabila, asa este??
Cel mai recent răspuns: Phantom79 , utilizator 11:14, 11 Octombrie 2014
Puteti solicita ajutor public judiciar, cf OUG 51/2008

(1) Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formuleaza in scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului pentru care se solicita ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul si starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasandu-se inscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si ale familiei sale, precum si dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata. Cererea va fi insotita si de o declaratie pe propria raspundere a solicitantului in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, in ce forma, pentru ce cauza, precum si cuantumul acestui ajutor.
(2) La primirea cererii pentru acordarea ajutorului public judiciar solicitantului i se va pune in vedere faptul ca, in cazul pierderii procesului, cheltuielile de judecata ale celeilalte parti vor fi in sarcina sa, precum si posibilitatea restituirii sumelor primite cu titlu de ajutor public judiciar in cazul prevazut la art. 17 alin. (2).
(3) Instanta poate solicita orice lamuriri si dovezi partilor sau informatii scrise autoritatilor competente.

Nu am înțeles la ce ati formulat recurs? In cazul in care reclamantul a introdus o noua cerere care are același obiect si sunt aceleași part, dvs puteti invoca autoritatea de lucru judecat, daca Spuneti ca s-a pronunțat instanța cu privire la acest aspect, si aveti o hotarare definitiva.
daca am depus recursul cu motivate mentionate mai pot solicita spre admitere autoritate de lucru judecat?? instanta poate respinge cererea ?? Multumesc:bow:
~ Conținut șters la cerere ~
chiar si dupa ce am motivat recursul? am motivat cum ca actiunea este tardiva si nelegala atata timp cat exista o hotarare definitiv si irevocabila.cum pot solicita instantei sa verifice ca acest individ cu care ma aflu in litigi mai are si alte litigii cu alte personae tot de natura asta??ma pot adresa la politie pentru faptul ca acesta a introdus in instant civila o actiune in care mentioneaza plata unei sume pe care o pot dovedi mincinoasa in urma declaratilor in fata procurorului ??am o rezolutie a unui dosar penal in care acesta recunoaste ca nu a platit suma pe care o sustine in instant civila:bow:
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Phantom79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere amanare proces narcisa07 narcisa07 Buna dimineata! Va rog sa ma lamuriti: am un proces (apel) in care sunt intimata, am primit citatia abia ieri si procesul este pe 30.06. Sincera sa fiu nu ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat Phantom79 Phantom79 salutare, cum se formuleaza o cerere de autoritate de lucru judecat?? se mai poate invoca dupa motivarea recursului??trebuie sa mai depun 2 exemplare cu ... (vezi toată discuția)
Partaj - imparteala judiciara - cale de atac mirceastanciubv mirceastanciubv Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati. In procesul de partaj judiciar pe care il am, in sedinta din data de 12 mai, judecatoarea a spus ca in 19.05.urmeaza sa ... (vezi toată discuția)