avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

autoritate de lucru judecat

salutare, cum se formuleaza o cerere de autoritate de lucru judecat?? se mai poate invoca dupa motivarea recursului??trebuie sa mai depun 2 exemplare cu motivele recursului care a fost motivate ca actiunea este tardiva si nelegala pentru ca am o hotarare definitive si irevocabila, mai pot adauga si motivul autoritate de lucru judecat?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 00:02, 24 Octombrie 2014
Excepţiile procesuale

Art. 247 NCPC

Invocare

(1) Excepţiile absolute pot fi invocate de parte sau de instanţă în orice stare a procesului, dacă prin lege nu se prevede altfel. Ele pot fi ridicate înaintea instanţei de recurs numai dacă, pentru soluţionare, nu este necesară administrarea altor dovezi în afara înscrisurilor noi.
(2) Excepţiile relative pot fi invocate de partea care justifică un interes, cel mai târziu la primul termen de judecată după săvârşirea neregularităţii procedurale, în etapa cercetării procesului şi înainte de a se pune concluzii în fond.
(3) Cu toate acestea, părţile sunt obligate să invoce toate mijloacele de apărare şi toate excepţiile procesuale de îndată ce le sunt cunoscute. În caz contrar, ele vor răspunde pentru pagubele pricinuite părţii adverse, dispoziţiile art. 189-191 fiind aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in garantie formulata de parat. invocarea tardivitatii de catre chematul in garantie. stefanut stefanut Conform art. 73, alin. 3 din Codul de Procedura Civila: cererea de chemare in garantie formulata de parat trebuie depusa in termenul prevazut pentru depunea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune scurta FLORINTACHE FLORINTACHE Buna ziua. Am o actiune prin care am solicitat nulitatea unui titlu de proprietate si la fond am castigat. Primesc acum apelul partii adverse si acolo se ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a invoca exceptii in apelul unei ord. pres. Username33 Username33 Buna. Sunt in cautarea unei opinii constructive de 100 de puncte : Intr-un dosar de fond (judecatorie) printr-o cerere reconventionala s-a cerut constatarea ... (vezi toată discuția)