avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in garantie formulata de parat. Invocarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in garantie formulata de parat. Invocarea tardivitatii de catre chematul in garantie.

Conform art. 73, alin. 3 din Codul de Procedura Civila: cererea de chemare in garantie formulata de parat trebuie depusa in termenul prevazut pentru depunea intampinarii inaintea primei instante, iar daca intampinarea nu este obligatorie, se va depune cel mai tarziu la primul termen de judecata.
Paratul m-a chemat in garantie abia la al treilea termen de judecata, iar eu prin intampinare am omis sa invoc tardivitatea si decaderea acestuia din dreptul de a ma chema in garantie. De la acel moment au mai trecut inca patru termene de judecata, pentru diverse chestiuni procedurala (lipsa procedura, comunicare intampinari si raspunsuri, depunere inscrisuri, noi cereri de chemare in garantie, ajutor public judiciar). Inca nu au fost discutate exceptiile, propunea de probe, admiterea in principiu a cererilor de chemare in garantie). Intrebarea mea este urmatoarea: mai pot invoca cu succes exceptia tardivitatii cererii de chemare in garantie ?
Cel mai recent răspuns: stefanut , utilizator 15:11, 10 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tardivitatea este o exceptie procesuala, si poate fi absoluta sau relativa in functie de natura normelor incalcate.Astfel, exceptia este absoluta daca sunt incalcate norme de ordine publica,exceptiile sunt relative cand sunt incalcate norme care ocrotesc cu precadere interesele partilor.
Exceptiile absolute pot fi invocate de parte sau de instanta in orice stare a procesului,daca prin lege nu se prevede altfel.
Exceptiile relative pot fi invocate de partea care justifica un interes ,cel mai tarziu la primul termen de judecata dupa savarsirea neregularitatii procedurale,in etapa cercetarii procesului si inainte de a sepune concluzii in fond.(Art.247 Noul Cod Proc.Civ.)
Opinia mea este sa invocati exceptia tardivitatii.
Multumesc domnule avocat. Sa inteleg ca este vorba de o exceptie absoluta, in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
Procedura de depunere a întâmpinării de către pârâți: cine avea obligația de a sesiza depășirea termenului de depunere? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un proces de granituire de doi ani jumate si am sesizat acum in dosar o Comunicare Adresa catre parati in care scrie astfel \"in termen de 25 ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat Phantom79 Phantom79 salutare, cum se formuleaza o cerere de autoritate de lucru judecat?? se mai poate invoca dupa motivarea recursului??trebuie sa mai depun 2 exemplare cu ... (vezi toată discuția)