avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita mostenire nedezbatuta
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita mostenire nedezbatuta

poate banca executa un apartament, aflat pe numele mamei si a tatalui, daca tatal a murit, acum un an, si inca care nu s-a facut succesiunea? de mentionat ca mai exista un fiu la mijloc, mostenitor al tatalui si al mamei.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 17:48, 18 Octombrie 2011
Pe numele cui a fost facut imprumutul?
Daca a fost facut pe numele tatalui, se poate in temeiul art.397-398 CPC.
Daca a fost facut pe numele mamei, banca trebuie in prealabil sa solicite dezbaterea succesiunii si partajul.
pe numele mamei
Formulati contestatie la executare in care invocati dispozitiile art.493 alin.1 CPC
iar in cazul in care se dezbate succesiunea pot executa tot apartamentul sau doar partea ce ii revine mamei?
Precum v-am spus : banca trebuie sa solicite partajarea fortata a apartamentului.

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara venituri si bunuri sad2897 sad2897 Buna ziua, Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, s-a ajuns la executare silita. Momentan nu am venituri, nu lucrez. Apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)