avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita fara venituri si bunuri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita fara venituri si bunuri

Buna ziua,

Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, s-a ajuns la executare silita.
Momentan nu am venituri, nu lucrez.

Apartamentul in care locuiesc cu mama nu este pe numele meu, tatal e decedat de x ani, mama traieste, nu a fost facuta niciodata succesiunea.

Pe titlul de proprietate figureaza in continuare ambii parinti.

Stiu ca am dreptul la o parte din el, la fel si sora si mama.

Banca are o copie dupa titlul de proprietate.

Poate banca sa ceara situatia apartamentului in care locuiesc?

Poate sa afle ca tatal e decedat?

Are voie sa ceara sa se faca succesiunea si in urma succesiunii sa execute silit apartamentul?

Poate sa ramana mama mea fara apartament?

Se poate sa cedez partea mea surorii mele astfel incat sa nu se ajunga sa execute apartamentul?

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:39, 23 Aprilie 2016
Poate banca sa ceara situatia apartamentului in care locuiesc?
Banca are cunostinta de situatia juridica a apartamentului, chiar dvs ati spus acest lucru.

Poate sa afle ca tatal e decedat?
Da.

Are voie sa ceara sa se faca succesiunea si in urma succesiunii sa execute silit apartamentul?
In calitate de creditor, da.

Poate sa ramana mama mea fara apartament?
In cazul in care se ajunge la executare silita si nu achitati debitul, da.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
In cazul in care se va ajunge la executare silita se va vinde doar cota ce va revine din partea tatalui.

Mama nu va ramane fara apartament ci va ramane in indiviziune cu cel care va cumpara cota respectiva.

Banca nu o poate scoate din apartament pe mama deoarece ea detine o cota de 1/2 plus 1/4 din cota sotului. Dvoastra ve detine 3/4 din cota tatalui si doar asta se va vinde in cazul executarii silite.

Daca nu veti achita intregul debit pana la decesul mamei, banca se poate indrepta si catre restul cotei ce va revine, adica restul din apartament.
Asta in cazul in care apartamentul a fost obtinut de catre parinti in timpul casatoriei si nu mai aveti si alti frati sau surori care sa beneficieze de cote din apartament. In acest caz lucrurile se mai complica pentru banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unei mosteniri fara succesiune Liuba2014 Liuba2014 Situatie: Imobil apartinand mamei si tatalui meu. In 2008 tatal decedeaza. Nu s-a facut succesiune nici pana astazi. Am o sora care a decedat anul trecut. ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)