avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a unei mosteniri fara succesiune
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a unei mosteniri fara succesiune

Situatie:
Imobil apartinand mamei si tatalui meu. In 2008 tatal decedeaza. Nu s-a facut succesiune nici pana astazi. Am o sora care a decedat anul trecut. Fiul ei este imprumutat la banci si este supus procedurii de executare silita asupra apartamentului care este pe numele surorii mele.
Intrebare: Se poate indrepta banca cu procedura executarii silite asupra partii din casa parintilor mei care se cuvine surorii mele decedate? In cazul executarii silite, banca executa intregul imobil, urmand ca partile sa rezolve in instanta recuperarea contravalorii dupa succesiune sau executa doar partea care se cuvine nepotului neu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 15 Octombrie 2014
Executorul judecatoresc la cererea creditorului poate demara procedura executarii silite,
poate sa dispuna demararea dezbaterii succesiunii,iesirea din indiviziune
Nu cred sa caute pana la bunic, dar nu e exclus. Oricum, cota cuvenita surorii dvs e destul de mica, in caz ca se ajunge la executare, platiti impreuna cu mama sau singur cota ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita in cazul mostenirii iliemariandaniel iliemariandaniel O familie cu un copil major. In momentul de fata copilul este in executare silita pentru neplata la timp a unui credit (10000 euro). Singura modalitate de a ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara venituri si bunuri sad2897 sad2897 Buna ziua, Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, s-a ajuns la executare silita. Momentan nu am venituri, nu lucrez. Apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Rugaminte Ma numesc Ana, sunt din localitatea Sebes, si sunt nevoita sa apelez la sfatul dvs. Inainte de a adresa intrebarea care ma framanta de ceva vreme, trebuie sa ... (vezi toată discuția)