avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ridicarea scutirii de impozit si plata impozitului din ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ridicarea scutirii de impozit si plata impozitului din urma sau prescriere ?

In 12 /1995 am dobandit prin mostenire si cumparare un imobil pentru care se efectuase in 08 / 1995 o scutire de la plata impozitului .

In 06 / 2009 mi s-a eliberat un Certificat de atestare fiscala conform caruia impozitul pe cladire este 0.

Astazi am platit impozitul auto si pentru cladire mi s-a spus ca este 0. Necunoscand motivul scutirii, cand am solicitat clarificari mi s-a spus ca probabil este o eroare a inregistrarii in baza de date.

Urmeaza sa solicit ridicarea scutirii de la plata impozitului. Care sunt sansele sa fiu obligat sa platesc impozitul din urma + penalizarile aferente ? Dupa ce termen se prescrie ? In tot acest interval de timp, nu am primit nici o somatie de plata din partea Primariei, ba dimpotriva, am obtinut acel certificat fiscal care atesta ca datoriile sunt 0.

Cum sa procedez ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Catalina Apetrachioaei , Consilier juridic 21:56, 17 Octombrie 2011
culpa nu va apartine, astfel incat pe calea unei contestatii veti avea castig de cauza in eventualitatea stabilirii unor sume si penalitati retroactive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe terenuri nedeclarate bibibossu bibibossu Sunt mostenitorul legal al unor terenuri agricole si un teren de casa cu o casa cu 2 camere. Mostenirea a intervenit in in 1995 si a fost urmata de un proces ... (vezi toată discuția)
Scutire in baza legii 118/90 interval interval Apartamentul in care locuiesc, il detin impreuna cu sotia, eu in cota de 3/4 iar ea cota 1/4. Sotia este beneficiara a Legii 118/1990. Scutirea de impozit la ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)