avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita- credit contractat inainte de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita- credit contractat inainte de casatorie

Buna seara
ma numesc Dobre Daniel , din Ploiesti

va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema
sotia mea inainte de casatorie, a facut un card de credit si un overdraft, care din anumite motive nu au mai fost platite.
acum aceste credite au ajuns la firmele de recuperare care solicita toti banii odata, respectiv 2000 si 2300lei
acestia de asemenea ameninta cu executarea silita
mentionez ca in acest moment sotia mea este in crestere copil
noi acum locuim intr un apartament proprietate privata a bunicilor mei
in cazul in care se ajunge la executare silita, ce se poate intampla?
executorul poate intra in locuinta, poate pune poprire pe bunurile comune, sau?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 01:20, 3 Noiembrie 2011
Poate pune poprire pe maxim 1/2 din indemnizatie sau poate executa silit orice bun detinut de sotie.
si in cazul in care toate bunurile sunt trecute pe numele meu, ce se intampla?
Indemnizatia de crestere nu poate fi executata silit, de bunurile dvs proprii nu se pot atinge, iar daca aveti bunuri de valoare in comun, pot cere partajul lor ( teoretic) pt a executa silit partea sotiei dvs.
Incercati sa ajungeti la o intelegere de plata cu dansii altfel, cand sotia va avea salariu, poate fi poprit jumatate din el si apoi, suma tot creste
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.
...
Daca doriti sa platiti, faceti cu firma de recuperari, sau chiar direct cu banca(asa evitati sa platiti si onorariul firmei recuperari), reesalonarea platilor. faceti un angajament de plata, in care sotia dvs. se va angaja la plata unei sume, in functie de venituri. Daca nu mai doriti acest lucru, puteti evita. Daca banca, sau firma de asigurari dau divada de insistenta, o vor urmarii pe sotia dvs. pentru recuperarea sumelor si peste 5 ani, si se va trezi cu popriri cand nici nu se gandeste. Atentie mare insa pentru alegerea acestei variante, caci pana atunci se aplica penalitati si dobanzi, iar suma se poate marii considerabil.

Alte discuții în legătură

Termen prescris raoul26 raoul26 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns referitor la actiunile de prescriere? Nu am gasit foarte multe detalii despre asta pe ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Datorie card credit iulibm iulibm In Ianuarie 2008 am facut un card de credit de 16000 la BCR. Din Mai 2008 nu am mai platit nici o rata. Acum am fost contactat de o firma de recuperare creante ... (vezi toată discuția)