avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie card credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie card credit

In Ianuarie 2008 am facut un card de credit de 16000 la BCR. Din Mai 2008 nu am mai platit nici o rata. Acum am fost contactat de o firma de recuperare creante pt plata datoriei.Zilele trecute am fost sunat si de un executor judecatoresc sa ma intrebe ce consider eu despre datorie inainte de a se duce cu dosarul la judecatorie. ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:48, 14 Noiembrie 2013
Ce considerati dvs ?:D
Ca dreptul creditorului e prescris.
Buna ziua,

o varianta ar fi sa achitati debitul....
Altfel, bunurile dvs vor fi executate silit, conturile si salariul poprite. Eventual, puteti incerca o discutie cu creditorul pentru o reesalonare. Daca se va face asta CERETI UN INSCRIS unde sa se arate noile conditii de plata. De multe ori, bancile sau executorii spun numai pe gura ca sunt de acord cu o reesalonare pentru ca apoi sa nu mai tina cont de ea.

Costi Boncu
nici un executor judecatoresc nu o sa va sune vreodata sa va ceara parerea daca i s-a cerut sa inceapa procedura executarii, cel ce v-a sunat este sigur doar un consilier al firmei respective. creditul Dvs este prescris nu mai puteti fi executat insa ramaneti in "lista neagra de datornici " si nu veti mai putea contracta vreunul. pe de alta parte atitunea aceasta este lipsita de etica dar....Dvs decideti!
pai e prescris sau nu e? de asta am si intrebat ca sa stiu ce fac
Dvs faceti ce vreti, datorie aveti, ar trebui si platita.
Prescriptia o invocati pe calea contestatiei la executare, adica va judecati, numai instanta constata ca dreptul creditorului e prescris.

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca Dori17 Dori17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)