In Ianuarie 2008 am facut un card de credit de 16000 la BCR. Din Mai 2008 nu am mai platit nici o rata. Acum am fost contactat de o firma de recuperare creante pt plata datoriei.Zilele trecute am fost sunat si de un executor judecatoresc sa ma intrebe ce consider eu despre datorie inainte de a se duce cu dosarul la judecatorie. ce am de facut?
o varianta ar fi sa achitati debitul....
Altfel, bunurile dvs vor fi executate silit, conturile si salariul poprite. Eventual, puteti incerca o discutie cu creditorul pentru o reesalonare. Daca se va face asta CERETI UN INSCRIS unde sa se arate noile conditii de plata. De multe ori, bancile sau executorii spun numai pe gura ca sunt de acord cu o reesalonare pentru ca apoi sa nu mai tina cont de ea.
nici un executor judecatoresc nu o sa va sune vreodata sa va ceara parerea daca i s-a cerut sa inceapa procedura executarii, cel ce v-a sunat este sigur doar un consilier al firmei respective. creditul Dvs este prescris nu mai puteti fi executat insa ramaneti in "lista neagra de datornici " si nu veti mai putea contracta vreunul. pe de alta parte atitunea aceasta este lipsita de etica dar....Dvs decideti!
Dvs faceti ce vreti, datorie aveti, ar trebui si platita.
Prescriptia o invocati pe calea contestatiei la executare, adica va judecati, numai instanta constata ca dreptul creditorului e prescris.