avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie card credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie card credit

In Ianuarie 2008 am facut un card de credit de 16000 la BCR. Din Mai 2008 nu am mai platit nici o rata. Acum am fost contactat de o firma de recuperare creante pt plata datoriei.Zilele trecute am fost sunat si de un executor judecatoresc sa ma intrebe ce consider eu despre datorie inainte de a se duce cu dosarul la judecatorie. ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:48, 14 Noiembrie 2013
Creditul dumneavoastra este prescris pentru ca au trecut peste cinci ani de cand nu ati mai platit, dar asta o va constata doar instanta de judecata in cazul in care firma de recuperari o sa va dea in judecata.

Daca va dau in judecata e bine sa aveti un avocat, sa nu faceti greseli.

In niciun caz nu v-a sunat executorul judecatoresc sau cineva de la biroul judecatoresc.

Astia de la firmele de recuperari inregistreaza discutiile cu dumneavoastra, chiar daca nu va dati acceptul si ei sunt obligati sa vi-l ceara.

Nu platiti nimic si nici nu va luati angajamente de plata, pentru ca sa intrerupeti prescriptia.
Buna ziua,

este neobisnuit ca o banca sa nu actioneze la timp. Exista cazuri in care prescriptia se intrerupe si incepe sa curga din nou termenul....
Ar fi bine sa mergeti la un avocat cu contractul si extrasele de cont ca sa fiti sigur daca aintervenit sau nu prescriptia.
Daca datoria s-a prescris veti putea anula orice forma de executare impotriva dvs.


Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca Dori17 Dori17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)