avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

in urma cu un an am luat teapa de 200 de lei de la un individ kare pretindea k da bani cu imprumut lam contacta si mia spus sai depun 200 lei in cont k sa fie sigur k incheiem contractul iam depus si dupa aceia sia inchis telefonul dupa aceeia mam apucat si eu si timp de un an am inselat circa 310 persoane din diferite orase dar pana la urama au intrat cei de la B.C.C.O pe fis si niau descoprit neu luat la sectie si neau pus sa dam declaratii iar noi am recunoscut tot ce am facut din prima nu am mai avut alte atecendente penale nu am mai avut probleme cu legea si mau bagat la arest si am stat 2 luni dupa aceia mau eliberat sub control judiciar in momentul de fata lucrez cu contract de munca mam linisti va rog sami spuneti ce mi se poate intampla va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:38, 18 Octombrie 2011
Pe principiul - daca mi s-a intamplat mie de ce nu si altuia.

ART. 215
Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune florinel26 florinel26 va rog sa ma ajutati k sunt disperat sa va spun in mare parte ce am facut am intrat pe net si am gasit un articol cu ofer bani imprumut fara garantiii si ce ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de inselatorie costa_09 costa_09 Buna ziua Ma numesc Costa sunt navigator.Acum un an 2010 in cursul lunii ianuarie am fost sami depun cv pe la diferite agentii de recrutare am fost contactat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o problema andy1992 andy1992 anul trecut in toamna am fost sa ma p[limb cu un prieten cu scuterul am fost pana la tatal meu sa cer niste bani pentru benzina in timp ce prietenul meu a ... (vezi toată discuția)