avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict civil sau litigiu de munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict civil sau litigiu de munca ?

Am depus in instanta o actiune pentru contestarea unei decizii de concediere iar pe citatia venita acasa si pe portalul instantelor de judecata actiunea respectiva apare "materia juridica"- civil , nu litigiu de munca cum ar fi normal .Poate constitui aceasta o problema ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 18 Octombrie 2011
Bună ziua.

Dreptul muncii este o ramură a dreptului civil, în sens larg, făcând parte din categoria dreptului privat. Cred că este posibil să fiți citat la secția civilă, iar în instanță să fiți judecat de un complet de dreptul muncii. Depinde, pe de altă parte, și de instanță, fiindcă sunt instanțe cu deficit de magistrați, unde aceiași magistrați judecă mai multe materii, în aceeași zi și în aceeași sală.
Prin urmare, veți afla la termenul de judecată dacă, din eroare, cauza dumneavoastră a fost repartizată secției civile (completul de judecată, în dreptul muncii, primă instanță, e format dintr-un judecător, și doi magistrați asistenți). În caz afirmativ, dacă nu se invocă din oficiu, va trebui să invocați excepția necompetenței funcționale a secției tribunalului care va judeca litigul. Instanța va rămâne în pronunțare, excepția se va admite și veți fi citat pentru un nou termen, la secția litigii de muncă.
Rentzu a scris:

Am depus in instanta o actiune pentru contestarea unei decizii de concediere iar pe citatia venita acasa si pe portalul instantelor de judecata actiunea respectiva apare "materia juridica"- civil , nu litigiu de munca cum ar fi normal .Poate constitui aceasta o problema ?

Daca litigiul a fost repartizat la Sectia Civila in loc de Sectia Litigii de munca , atunci la primul termen de judecata puteti invoca exceptia necompetentei functionale a Sectiei civile in materia solutionarii litigiilor de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire ( amână) pronunţarea -repune cauza pe rol marian popa marian popa 18.01.2010 -cauzei la data de 20.01.2010 :stunned: 20.01.2010 - Repune cauza pe rol pentru a se pune în discuţia părţilor excepţia necompetenţei ... (vezi toată discuția)
Declinare solutionare cauza allelena allelena Intr-un dosar, Tribunalul Bucuresti, sectia contencios administrativ si fiscal, in calitate de reclamant, am urmatoarea solutie: \"Tip solutie: Declină ... (vezi toată discuția)
Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)