avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Acte deshumare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Acte deshumare

Buna ziua!
Mama mea vrea sa-l dezhumeze pe tatal meu pt ca nu are acte pe locul unde este inmormantat. De la cimitir i s-a cerut acordul titularilor, altfel nu se face dezhumarea. Titularii sunt morti si urmasii titularilor, si nu stiu ce se poate face in cazul asta.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:20, 18 Octombrie 2011
de ce mai face deshumarea daca nu revendica nimeni locul in care este inmormantat? Nu il poate lasa sa se odihneasca acolo unde este daca nu va da nimeni afara?
Actele nu sunt pe numele ei, acum 18 ani cand a murit tatal meu cineva din familie,care detinea o mica parte din loc ne-a dat acordul sa-l inmormantam acolo. In ultimii ani de la cimitir nu i s-au primit banii pentru impozit pe motiv ca nu e locul ei. Acte nu poate sa faca pentru ca sunt multi mostenitori pe care nu stie de unde sa-i ia si de curand a concesionat un loc in alt cimitir si a facut si cripta in scopul de a-l muta de acolo. Ma gandeam ca exista o posibilitate sa-l scoata fara acordul cuiva din moment ce e sotul ei.
Cred ca aveti nevoie doar de autorizatie de deshumare.
Nu cred ca e nevoie de acordul titularilor daca faceti dvs. cererea, fiind ruda de gr. I.
Si mama dvs. in calitate de sotie poate face acea cerere.

Completare

Documente necesare: (nu pot diferi de la o localitate la alta)
- cerere;
- act de identitate al solicitantului (original);
- actul de concesiune a locului de veci (original şi copie);
- certificatul de deces al persoanei care va fi deshumată (original şi copie).

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa deshumez 2 morti dupa 12 ani si nu stiu cum se procedeaza matildavasilescu matildavasilescu As vrea sa stiu cum procedez pentru deshumarea a 2 rude dupa 12 ani deoarece tdoresc sa vand locul de veci. Sunt amandoi intr-un cavou cu 3 cripte, eu sunt ... (vezi toată discuția)
Loc de veci Parintele_75 Parintele_75 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce e de facut in speta urmatoare: bunicul meu a fost inmormantat in cavoul nepoatei sale, avand in vedere ca acesta a fost ... (vezi toată discuția)