In anul 2009 am luat in arenda o suprafata de 4 ha vie, in baza unui contract de arendare semnat intre mine (arendasul) si proprietar, contract vizat de consiliul local al localitatii unde se afla via. Este singurul document (act) pe care l-am incheiat. Plata arendei am facut-o conform contractului, (anual, 30% din productie), de asemenea impozitele pe pamant (vie) platite de mine la primarie. Mentionez ca nu realizez venituri rezultate din vanzarea strugurilor sau vinului.
Intrebare: in cazul de fata, daca trebuie (sau trebuia...??) sa anunt Administratia financiara din localitatea unde locuiesc (??) despre existenta acestui contract de arendare pentru a mai plati ceva. In contractul incheiat de arendare si vizat de Consiliul local de acolo nu se specifica nicaieri asa ceva, nu am fost instiintata de nici o instiutie ca ar trebui declarata aceasta vie. Intamplator, m-am sesizat citind ca se impoziteaza si veniturile obtinute din arendarea unor terenuri/bunuri, asta in cazul proprietarului, care sincer nu stiu daca le plateste, asta oricum nu ma intereseaza pe mine.
Va multumesc!