avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietatea Mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietatea Mea

Am si eu o problema am un spatiu trecut pe numele meu care i l-am inchiriat cuiva, iar dupa ce a expirat contractul de inchiriere, dupa ce a plecat a incuiat usa cu lacatu si si-a lasat lucrurile inauntru cum credeti ca trebuie procedat sa-i scot lucrurile afara?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 15:14, 18 Octombrie 2011
ii spuneti sa si le ia, fiindca va ocupa abuziv proprietatea...daca nu-l mai gasiti, cautati un nevoias caruia sa i le "donati" :) poate are nevoie de ele...daca nu, faceti un "foc de tabara" :d...devreme ce nu aveti un contract valabil, nu cred ca se pune problema distrugerii, fiindca nu le "depoziteaza" legal acolo.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
il notificati si il puneti de drept in intarziere pe obligatia de a face.. daca nu se conformeaza il actionati de judecata si ii cereti daune interese si totodata si evacuarea lucrurilor sale
puteti face o cerere de asigurare de dovezi - inventariere bunuri ,va adresati instantei si cereti sa numeasca un executor judecatoresc sa inventarieze bunurile.intai as face o notificare chiriasului sa le ridice.in loc de executor puteti merge si cu martori sa facet proces verbal prin care sa enumerati bunurile si sa constatati starea lor.Puteti sa ii cereti prin notificare sa le ridice, sau i le duceti pe cheltuiala dvs. Acest lucru poate fi cerut si instantei de judecata , dar dureaza.Ideea este sa nu umblati la bunuri fara martori sa va invoce ca l-ati furat sau i le-ati distrus.Deci, 1. notificare cu confirmare de primire.2.cerere instantei de inventariere bunuri si constatarea starii lor. 3. actiune - obligatia de a face- de a ridica bunurile sau de a incuviinta sa le ridicati dvs pe cheltuiala lui, numai sa stiti domiciliul lui si unde sa i le duceti 4.sa gasiti, daca nu dati de el, un spatiu unde sa le depozitati pe cheltuiala lui - asta ar fi calea cea mai corecta, numai ca faceti cheltuieli si nu stiti cum le recuperati daca nu e solvabil; apoi, mai repede 1. notificare. 2. cerere unui executor care in baza contractului sa mearga la inventariere(daca vrea doar in baza contractului); sau 3. proces verbal cu martori....
Va multumesc mult !! iar knd a platit chiria nu s-au facut chitante , asa ca nu are nicio dovada ca el a platit chiria pe 2 ani
intradevar calea legala, din pacate e cea mai greoaie si nu stiu daca va ajuta la ceva...decat la chieltuit banii.
ma intreb cum ar face el dovada ca avea lucruri acolo, si ce lucruri....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghena de gunoi nikkkkku nikkkkku in bloc,la fiecare etaj exista cate o fosta ghena de gunoi.Aceea sa inchiriat de comun acord la fiecare etaj cate unui locatar,la parter unde nu exista ... (vezi toată discuția)
Foștii proprietari ai apartamentului nu vor să golească boxa de lucruri și folosesc, pentru o ladă frigorifică lăsată acolo, curent tras din apartamentul meu. ce pot face ca să-i evacuez? ȘtefanDorin ȘtefanDorin Din luna mai m-am mutat într-un apartament... Fostii proprietari mi-au arătat ca am boxă totul frumos... Au zis ca e Curent tras din apartament... Dar ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri mobile danyelama danyelama In speranta ca am postat subiectul unde trebuia va adresez urmatoarea rugaminte. Pe scurt in noiembrie 2007 am incheiat un act de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)