avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Asociatie fam. ori srl?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Asociatie fam. ori srl?

Buna ziua. Locuiesc la parterul unui imobil si doresc sa deschid un magazin alimentar dar nu stiu cum sa procedez.
Am rugamintea daca se poate sa-mi dati niste sfaturi privitoare la genul firmei pentru care sa optez.
Asociatie fam. ori srl?
Care dintre ele sunt mai economice in privinta taxelor si impozitelor?
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:46, 19 Octombrie 2011
Faceti-va un srl. Nu e el prea ieftin la deschidere dar ulterior se preteaza la o dezvoltarea in timp. Atentie la inceput, daca va hotarati sa deveniti asociati, impreuna cu partenerul. Nu faceti chiar 50% si 50% mai ales daca dumneavostra va veti ocupa mai mult de firma si puneti-va dumneavostra ca administrator pentru a nu va incurca in caz ca va certati in timp cu partenerul. Puneti de fiecare data raul in fata caci puteti ramane fara firma.
Buna ziua si va multumesc pentru amabilitate. . Sa inteleg ca este mult mai profitabil un srl ?
Un amic sustine ca taxele si impozitele sunt mai mici in cazul unei Asociatii Fam decat la un srl. Va multumesc pentru amabilitate si scuzati-mi insistenta deoarece sunt total pe dinafara la acest capitol si doar nevoia ma impinge spre deschiderea unei afaceri.
george_neagu a scris:

Faceti-va un srl. Nu e el prea ieftin la deschidere dar ulterior se preteaza la o dezvoltarea in timp. Atentie la inceput, daca va hotarati sa deveniti asociati, impreuna cu partenerul. Nu faceti chiar 50% si 50% mai ales daca dumneavostra va veti ocupa mai mult de firma si puneti-va dumneavostra ca administrator pentru a nu va incurca in caz ca va certati in timp cu partenerul. Puneti de fiecare data raul in fata caci puteti ramane fara firma.

Buna ziua si va multumesc pentru amabilitate. . Sa inteleg ca este mult mai profitabil un srl ?
Un amic sustine ca taxele si impozitele sunt mai mici in cazul unei Asociatii Fam decat la un srl. Va multumesc pentru amabilitate si scuzati-mi insistenta deoarece sunt total pe dinafara la acest capitol si doar nevoia ma impinge spre deschiderea unei afaceri.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Da. Sunt mai mici la prima vedere, adica daca doriti chiar sa ramana o afacere de familie, fara angajati, dar depinde cum vedeti dumneavostra evolutia in anii urmatori pentru aceasta afacere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționarea a doua srl-uri utilizatorA utilizatorA Buna ziua! Sunt actionar 100%, administrator si singur angajat intrun srl microintreprindere cu cifra afaceri pana in 250 mii eur si impozitat pe cifra ... (vezi toată discuția)
Srl-d - care sunt obligatiile si in ce conditii se aplica karinna09 karinna09 As dori sa infiintez un SRL-D, nu am avut niciodata parti dintr-un SRL sau SA, deci indeplinesc conditiile. Problema este ca nu-mi doresc sa fiu obligata la ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)