avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D - care sunt obligatiile si in ce conditii se ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D - care sunt obligatiile si in ce conditii se aplica

As dori sa infiintez un SRL-D, nu am avut niciodata parti dintr-un SRL sau SA, deci indeplinesc conditiile.

Problema este ca nu-mi doresc sa fiu obligata la reinvestirea a 50% din profit, cum am inteles ca este necesar, dar nu imi doresc nici finantarea de 10.000 euro de la stat.

Vreau SRL-D pentru avantajul reducerii taxelor pe salariul brut pentru primii 4 angajati si pentru ca infiintarea este mai simpla si mai rapida.

Intrebari:

1. Este cumva absolut necesara aceasta reinvestitie si daca da, 50% din profit sau din venit? Pentru ca profitul, inteleg, implica deja scaderea investitiilor realizate din venit si atunci nu inteleg ce trebuie reinvestit de fapt.

2.Daca nu imi doresc finantarea de 10.000 din partea statului, sunt oricum nevoita sa predau un plan de afaceri si apoi explicatii pentru surse de finantare, cheltuieli s.a.m.d.?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andreea Ioana Miricioiu , Avocat 09:37, 14 Aprilie 2016
Buna ziua, din pacate obligatia de a fi reinvestit 50% din profitul realizat incumba chiar daca nu optati pentru obtinerea finantarilor. De asemenea, mai aveti obligatia sa notificati in scris oficiul teritorial pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie in a carui raza este sediul social in termen de 30 de zile de la infiintare pentru luarea in evidenta, sa depuneti situatiile financiare semestriale si anuale cu dovada inregistrarii la autoritatile competente la Agentia pentru Implementarea Proiectelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, iar obligatia de a avea minim 2 salariati intervine de la momentul acordarii alocatiilor financiare nerambursabile. Daca nu le obtineti, nu este obligatorie angajarea.
Va recomand, daca nu sunteti de acord cu aceste obligatii, sa va infiintati un srl obisnuit. Dumneavoastra cunoasteti ca sa puteti pune in balanta in ce masura va si avantajeaza un SRL-D.
in ceea ce priveste infiintarea, nu este mai simpla sau mai rapida, este absolut identica cu a unui srl obisnuit, singurele distinctii fiind scutirea de taxele percepute de ORC si nevoia unei declaratii suplimentare conform art. 2, lit. d din ordonanta.Pentru un srl obisnuit cu asociat unic taxele de infiintare sunt de 450 lei aproximativ, alaturi de 72 lei taxa pentru rezervarea denumirii.
Sper ca v-am lamurit! O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii am ca srl (taxe, impozite, contabilitate etc...)? i-dorin i-dorin Buna ziua tuturor, O sa incep prin a ma prezenta. Ma numesc Dorin, am 21 de ani, student deocamdata si doresc sa imi infiintez urmatoarele saptamani o ... (vezi toată discuția)
S.r.l. d brenda_gl brenda_gl O societate de tip srl.d (debutant) are obligativitatea angajarii unei persoane in termen de 60 de zile de la infiintare la fel ca microintreprinderile? - ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a fi srl-d catalinapr catalinapr Este adevarat ca daca nu faci angajari la cel tarziu 60 de zile de la infiintarea srl- d, iti pierzi statutul de debutant? (vezi toată discuția)