avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Taxa timbru pentru inscrierea la amsa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Taxa timbru pentru inscrierea la amsa credala

Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca in cazul unui proces considerat litigiu de munca care a fost suspendat deoarece firma angajatoare parata a intrat in insolventa este necesara plata unei taxe de timbru pentru inscrierea la masa credala si "continuarea" procesului in cadrul altei sectii?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
irinairina13, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinairina13 , utilizator 10:11, 25 Octombrie 2011
va inscrieti la masa credala in dosarul de insolventa iar dosarul dvs de lasectia litigii de munca se suspenda
Si trebuie sa platesc taxa aceasta pentru ca cererea de inscriere la masa credala sa fie luata in considerare?
Din cate stiu conf. art.3 din L 85

,,10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca intre debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;
Sunteti inscris de catre administratorul judiciar pe baza documentelor financiar contabile si nu trb sa achitati nici o taxa.

ATENTIE verificati daca sunteti inscris.

Aveti drepturi, din cate tin minte exista un fond ptr plata salarilor ( parca pana la 3 ) luati legatura cu cei de la AOJM :)

Dar dvs aveti deschis si un litigiu de munca, discutati cu adminstratorul judiciar la telefon ptr o indrumare corecta.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Flavius1984, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Administratorul judiciar mi-a zis ca trebuie sa platesc taxa pentru ca cererea mea sa fie luata in considerare. Deci, am platit-o, chiar daca trebuia sau nu. Daca nu trebuia, imi pot recupera banii?

Imi spuneti, va rog, cine sunt cei de la AOJM, nu gasesc nimic pe net despre ei.

Va multumesc din nou.

Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
irinairina13, utilizator
aojm = Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca , gandesc ca vrea sa insemne
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
pneuros, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu restant freenicos freenicos Am lucrat in 2010 la o societate.Am plecat in luna noiembrie,conf art.55b.Nu mi s-a achitat salariul pe perioada septembrie-noiembrie 2010,precum si banii ... (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale BogdanMonica BogdanMonica Am fost angajata la o firma. Firma a facut mai multe restructurari de personal. Am primit preaviz, iar in perioada de preaviz am avut o internare in spital ... (vezi toată discuția)