Buna ziua! Tocmai mi-am infiintat un pfa cu obiect de activitate servicii de secretariat. Voi incepe activitatea pe 01/11 si am inregistrat "firma" la administratia fiscala. Activitatea o voi desfasura la sediul unei institutii publice pe baza unui contract de prestari servicii. De la administratia fiscala mi-au fost inmanate 2 registre: registru de incasari si plati si registru inventar. Am cateva nelamuriri si va rog, daca se poate sa ma ajutati:
- ce contributii trebuie sa achit catre stat? (am inteles ca trebuie sa fac contract de asigurare la pensii si la sanatate. Mentionez ca venitul brut pe care il voi incasa este de 1500 lei lunar). Care sunt procentele si cum se calculeaza?
- cum se vor achita aceste contributii? Lunar sau trimestrial?
- impozitul pe venit cand se achita si cum se va calcula?
- cum se completeaza cele 2 registre pe care le-am primit de la finante?
Va multumesc!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.