avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA contributii, completare registre
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA contributii, completare registre

Buna ziua! Tocmai mi-am infiintat un pfa cu obiect de activitate servicii de secretariat. Voi incepe activitatea pe 01/11 si am inregistrat "firma" la administratia fiscala. Activitatea o voi desfasura la sediul unei institutii publice pe baza unui contract de prestari servicii. De la administratia fiscala mi-au fost inmanate 2 registre: registru de incasari si plati si registru inventar. Am cateva nelamuriri si va rog, daca se poate sa ma ajutati:
- ce contributii trebuie sa achit catre stat? (am inteles ca trebuie sa fac contract de asigurare la pensii si la sanatate. Mentionez ca venitul brut pe care il voi incasa este de 1500 lei lunar). Care sunt procentele si cum se calculeaza?
- cum se vor achita aceste contributii? Lunar sau trimestrial?
- impozitul pe venit cand se achita si cum se va calcula?
- cum se completeaza cele 2 registre pe care le-am primit de la finante?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:13, 20 Octombrie 2011
Va poate fi util acest link

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi pentru infiintarea unui pfa Kosmo Kosmo Buna ziua, Tocmai ieri am primit CUI-ul in cazul unui PFA si stampilele. As vrea mai intai sa prezint cum am infiintat PFA-ul si cat timp mi-a luat ( pentru ... (vezi toată discuția)
Sfat in legatura cu pfa sensoaltec sensoaltec buna, am un pfa deschis de aproape 2 luni. sunt neplatitor de tva si am inteles ca nu am nevoie de registru unic de control si de registru evidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)