avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp trebuie sa se raspunda ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp trebuie sa se raspunda ?

Societate comerciala primeste cereri de eliberare a unor adeverinte din care sa rezulte sporurile necesare recalcularii pensiei.
In cat timp trebuie sa raspunda societatea la aceste cereri ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 18 Septembrie 2008
In practica, se asteapta cam 30 de zile. Desi legea nu-i obliga sa raspunda intr-un anumit termen, dar ii obliga sa elibereze un astfel de document.
La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
conform legii in maxim 30 de zile
Sa inteleg ca poti sa eviti la infinit sa raspunzi unor astfel de cereri ?
Cele 30 de zile se aplica institutiilor publice.
Intrebarea este daca prin asociere se poate aplica acest termen si societatilor comerciale ? Chiar daca nu exista o prevedere expresa in acest sens .
Intr-un fel este o lege nescrisa pentru acest termen in cazul societatilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cu sporuri salariale doru1948 doru1948 Buna ziua! In data de 04.06.2008 am depus la sediul societatii comerciale unde care am lucrat o cerere prin care am solicitat o adeverinta cu sporurile ... (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns societate privata moshusm moshusm Buna ziua, In urma unei audiente solicitate de mine HR-ului,mi-a fots promisa o ancheta interna si de asemenea un raspuns.Au trecut 60 zile in care nu am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ani355 ani355 Societatea la care lucrez detine arhiva începand cu anul 1968. As dori sa stiu daca este un termen limita care se impune pentru a elibera o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)