avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicit lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicit lamurire

Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu urmatorul raspuns:

Am lucrat in ramura comert si am fost concediat la data de 10 Februarie 2010. Puteti sa-mi spuneti ce contract colectiv de munca pentru ramura comert se aplica la acea data?
Va intreb, deoarece din ceea ce am citit contractual din 2007 expirase dupa prelungirea automata, iar cel din 2010 a intrat in vigoare la 24 februarie 2010.
Ce se intampla daca perioada nu e acoperita de un contract colectiv la nivel de ramura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 18 Octombrie 2011
Aveti un contract individual care guverneaza raporturile juridice dintre parti .
tibisor67 a scris:

Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu urmatorul raspuns:

Am lucrat in ramura comert si am fost concediat la data de 10 Februarie 2010. Puteti sa-mi spuneti ce contract colectiv de munca pentru ramura comert se aplica la acea data?
Va intreb, deoarece din ceea ce am citit contractual din 2007 expirase dupa prelungirea automata, iar cel din 2010 a intrat in vigoare la 24 februarie 2010.
Ce se intampla daca perioada nu e acoperita de un contract colectiv la nivel de ramura?

1. Noul CCM la nivel de ramura de comert a intrat in vigoare la data de 11.02.2010 si nu la 24.02.2010.

2. Pentru perioada respectiva , se aplica revederile c.c.m. la nivel national , in lipsa unui ccm la nivel de ramura de activitate ... insa de la 01.01.2011 nu mai avem CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate ccm la nivel de ramura Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua As dori sa stiu daca CCM la nivelul ramurii comert mai este valabil sau nu . Contractul (Contract nr. 42 din 11/02/2010 Publicat in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Salariu pentru ramura comert incepand cu 1 ianuarie 2011 Marius Aurel Marius Aurel Dupa ce va fi inregistrat, va fi publicat in MO si de la acea data va fi valabil noul CCM 2011 - 2014 si de la acea data se vor incheia noile Acte aditionale ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ciprian_br ciprian_br urmeaza sa fiu concediat (desfiintare post) si sa primesc 2 salarii compensatorii pentru cazul meu se este in viguare ccm 2010 pe ramura comert Art. ... (vezi toată discuția)