avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

urmeaza sa fiu concediat (desfiintare post) si sa primesc 2 salarii compensatorii

pentru cazul meu se este in viguare ccm 2010 pe ramura comert

Art. 76. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin două salarii lunare, în afara drepturilor cuvenite la zi.

salariile sunt medii/unitate sau salariul meu actual?

multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
ciprian_br, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 3 Iunie 2010
acest lucru trebuie verificat fata de ceea ce este prevazut in CIM sau in CCM pe ramura
tot nu sunt lamurit clar din ce spune articolul 76

Este vorba de doua salarii brute actuale ale dvs. Acestea se adauga pe statul de plata la celelalte drepturi banesti si se impoziteaza si se retin contributiile legale. Contabilul firmei stie cum sa faca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Din informatiile pe care le detin,iImi pare rau ca nu va pot da o veste buna, dar verifcati daca aveti incheiat contrcat colectiv de munca valabil incheiat.

Articolul de care vorbiti era in vigoare la Contractul Colectiv de Munca Nr.589/13 din 19 Noiembrie 2007. Din informatiile mele, nu s-a renegociat un CCM pe perioada 2009-2010.
Totusi, cred ca aveti dreptul la un salar compensatoriu ( art.78 alin.(1) din Contractul Colectiv de Munca la nivel national valabil in perioada 2007-2010).
in ccm`ul per companie scrie de 2 salarii compensatorii dar nu sunt specificate ca fiind medii per unitate

directorul incearca sa ma induca in eroare ca ar fi vorba de medii si nu salariul meu actual (care este de 3 ori mai mare decat salariul mediu)

cred ca totusi ar fi tb scris clar in ccm companiei daca sunt salarii compensatorii medii/unitate

din cate stiu, ccm`ul per companie tb sa fie cel putin minim decat ccm`ul national pe ramura de care apartin

daca pe ramura comert am drepttul la 2 salarii compensatorii (2 salarii echivalente salariului meu) nu ar tb sa primesc 2 salarii medii per unitate..mult mai mici

asa mi se pare si normal

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii - ccm ramura comert 2011 clase74 clase74 buna ziua, in contractul de munca pe 2010 la nivel ramura comert era prevazut acordarea a minim 2 salarii compensatorii in afara drepturilor la zi in cazul ... (vezi toată discuția)
Prevederile ccm la nivelulu ramurii comert MITULINA MITULINA Datorita faptului ca am reusit sa obtin un salariu compensator de la firma unde am lucrat, mi-am propus sa anunt si daca pot sa si ajut...cunostintele mele ... (vezi toată discuția)
Exista ccm ramura comert 2011? danuttunad danuttunad Buna seara, Ceea ce am putut gasi a fost,Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi ... (vezi toată discuția)