avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu o asociatie de proprietari

Buna seara! Acum trei saptamani s-a facut o lucrare la subsolul blocului in care stau. Prin aceasta lucrare s-au schimabt tevile de apa calda, apa rece si s-au izolat tevile de la termoficare, lucrare care a costat o anumita suma de bani. Domnii de la asociatia de proprietari au considerat ca aceasta suma de bani trebuie sa fie impartitata fiecarui proprietar in functie de suprafata apartamentului. Astfel eu care am un apartament mai mic platesc mai o suma mai mica de bani, iar alti vecini care au apartamente cu suprafata mai mare platesc mai mult.
Mie mi se pare normal ca aceasta suma sa fie impartita egal tuturor proprietarilor care stau in bloc.
Este legal ca aceasta suma sa fie impartita in functie de suprafata apartamentului?
Cel mai recent răspuns: Cadu , utilizator 13:40, 19 Octombrie 2011
Este legal.
Da ,este legal ,inj temeiul disp art 43 din HG nr 1588/2007 repartizarea cheltuielilor pe cota -parte indiviza de proprietate-
Cheltuielile pe cota parte indiviza de proprietate,in functie de suprafata utila a apartamentelor si a suprafetelor cu alta destinatie decat acea de locuinta,reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea,intretinerea,repararea,exploatarea si,dupa caz,consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu,aflate in proprietate comuna
ogra a scris:

Este legal.

Va mutumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui trebuie sa ne adresam? biankaw biankaw buna ziua! numele meu este bianca si am o problema pe care nu stiu cum si unde sa o rezolv si as dorii ajutorul dumneavoastra cu 2 luni in urma la subsolul ... (vezi toată discuția)
Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)