avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cui trebuie sa ne adresam?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cui trebuie sa ne adresam?

buna ziua! numele meu este bianca si am o problema pe care nu stiu cum si unde sa o rezolv si as dorii ajutorul dumneavoastra
cu 2 luni in urma la subsolul scarii in care locuiesc sau constatat niste tevi sparte. Doamna de la asociatie "a luat problema in mana" comunicandu-ne ulterior urmatoarele:
1.ca a facut proiectul de reparare a tevilor(apa,calda,apa rece, si termoficare).
2.lucrarea consta in inlocuirea tuturor tevilo(apa calda, apa rece,termoficare), prin schimbarea traseului pe casa scarii. reconectarea fiecarui apartament in parte fiind problema noastre,adica ne costa suplimentar.
3. costurile fiind estimate la 150RON/apartament pt fiecare traseu in parte,adica in total 450RON de apartament.
lucrarile au inceput dar cu urmatoarele modificari neanuntate:
1. nu ni sa prezentat niciun proiect.
2. nu ni sa facut nicio oferta.a luat ea o firma care ia convenit desi poate altele aveau pretul mai mic.
3. niciunul din locatari nu ne-am dat acordul cu incepere a lucrarilor deoarece nu ni sa prezentat situatia
4. si cea mai grava: lucrare sa facut doar in subsolol blocului si la parter reconectandu-ne tot la traseele vechi dar bani tot aceasi sunt.
aceasta este problema relatata cat am putut mai pe larg.
va rog sa ma indrumati cu cine trebuie sa iau legatura in vederea solutionarii cazului
va multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:21, 29 Octombrie 2008
La primarie puteti face reclamatie.
Buna ziua.
Mda, ce sa zic, cam brutala hotarare si e si mai grav fiindca lucrarile sunt foarte avansate... una peste alta o sa trebuiasca platit...
Corect trebuia sa fie asa:
- adunare generala (50%+1 - din nr. de proprietari, adica apartamente sa fie prezenti)
- se hotarea in sedinta adunarii generala ce si cum, intai se strang niste bani, apoi se incepe cu subsolul, se mai platesc niste bani, apoi o coloana, se mai platesc niste bani si tot asa in cateva luni ca sa fie suportabil financiar, altfel vin penalizari la facturile de utilitati.
Bun, acuma luati si dvs Legea 230/2007 si HG 1588/2007 (norme de aplicare la l.230/2007)) si datii in cap doamnei, care probabil este administrator si nu presedinte si de 2 ori in capul presedintelui, fiindca nu se procedeaza asa.
Faceti adunare generala si schimbatii din functie pe toti aia care se cred mosieri intr-o asociatie de proprietari... alegeti-va un comitet executiv de calitate si gata!

Numai bine.
va multumesc pt sfaturile dumneavoastra.
Legea 230/2007

Art. 37. - Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare.

Probabil ca administratorul are si el un comision din costul lucrarii respective...
probabil?????
eu sunt convinsa ca are!!!

Alte discuții în legătură

Problema cu administratorul de bloc karagul karagul La mine in bloc, de 2 zile, apa calda e oprita din cauza unei tevi de la subsol. Problema e ca administratorul nu vrea sa faca nimic pe motiv ca nu are nevoie ... (vezi toată discuția)
Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Incalcari ale legii 230/2007 de catre presedinte si administrator vaida cristian vaida cristian De mai multe saptamani cer presedintelui si administratorului de asociatie (de proprietari) sa am acces la mai multe documente legate de asociatie ,dar mi se ... (vezi toată discuția)