avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema cu administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema cu administratorul de bloc

La mine in bloc, de 2 zile, apa calda e oprita din cauza unei tevi de la subsol. Problema e ca administratorul nu vrea sa faca nimic pe motiv ca nu are nevoie de apa calda. Nu raspunde la telefon, nici la usa...a devenit invizibil.

Ce este de facut? trebuie sa existe o solutie la aceasta problema!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:33, 12 Iunie 2008
:P luati dvs. masurile ce se impun, pana la gasirea si inlocuirea lui;)
Luaţi legătura cu preşedintele asociaţiei şi întrebaţi cine a oprit apa caldă şi cine execută lucrările, dacă le execută cineva. Dacă nu, preşedintele va solicita comitetului executiv de a angaja imediat un instalator pentru remedierea defecţiunii.
Art. 17 din HG 1588/2008 prevede:
Comitetul executiv angajează sau demite personalul, încheie sau reziliază contracte în ceea ce priveşte activitatea de administrare şi întreţinere a clădirii, a părţilor comune de construcţii/a instalaţiilor, precum şi pentru alte activităţi conforme cu scopul asociaţiei de proprietari: administrare, contabilitate, casierie, îngrijire, mecanică, instalaţii etc. Angajarea personalului necesar asociaţiei de proprietari se face de către comitetul executiv, reprezentat de preşedinte, în conformitate cu prevederile legislaţiei specifice în vigoare.

În cazul lucrărilor mari, de anvergură se implică administratorul condominiului.
Art. 22 din HG 1588/2008 prevede:
Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007. În caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plată.
Art. 36 din Legea nr. 230/2007 prevede:
Administratorul efectuază formalităţile necesare in angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea cladirii, derularea si urmarirea realizarii acestor contracte. ;)
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ne adresam? biankaw biankaw buna ziua! numele meu este bianca si am o problema pe care nu stiu cum si unde sa o rezolv si as dorii ajutorul dumneavoastra cu 2 luni in urma la subsolul ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului okdaniok okdaniok Buna ziua. Va solicit cu respect sa-mi raspundeti punctual la urmatoarele intrebari si anume: -Este nevoie de acordul a cati proprietari pt a se incepe o ... (vezi toată discuția)