avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond rulment

1.Cf legii 230 / 07 fondul de rulment e optional. Administratorul asociatiei de proprietari poate stabili in sedinta de comitet cu acordul acestora plata penalizarilor la acest fond in conditii de neplata?!
2.In genere, dupa cate zile de la afisarea intretinerii se pot percepe penalizari la intretinere|?
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 17:29, 21 Octombrie 2011
1-Art 24 (1) din HG nr 1588/2007
In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente,asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participatie a proprietarilor la constituirea fondului de rulment

2-Art 49 din L nr 230/2007
Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari,pentru orice suma cu titlu de restanta,afisata pe lista de plata
Se percep penalizari dupa 50 zile calendaristice .
mipa a scris:

1.Cf legii 230 / 07 fondul de rulment e optional. Administratorul asociatiei de proprietari poate stabili in sedinta de comitet cu acordul acestora plata penalizarilor la acest fond in conditii de neplata?!
2.In genere, dupa cate zile de la afisarea intretinerii se pot percepe penalizari la intretinere|?
1. administratorul nu poate stabili nimic in comitetul executiv, ci poate numai sa propuna comitetului
2.depinde de ce anume s-a stabilit in adunarea generala si/sau comitetul executiv de la dvs din bloc ... perioada poate oscila intre 30 si 50 de zile, in functie de aceasta hotarire

Salut,

Sunt din Ploiesti si am o mare problema. Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje si platesc fond de rulment. Pana aici nu este mare problema. Problema este ca mi se impune sa ajung cu fondul de rulment la nivelul celorlalti locatari. ( Exemplu: 1 locatar are fond de rulment in 30 de ani = 1000 ron). De ce EU locatar de 1 an de zile sa am fond de rulment egal cu al locatarului de 30 ani ? Daca se strangea de la constructia blocului o suma de 30000 euro la fondul de rulment pe locatar, trebuia sa fac un credit pentru apartament si unul pentru fondul de rulment ??? Nu este c-am aberant. Va rog sa ma sfatuiti printr-un raspuns pe adresa de mail. MULTUMESC

fondul de rulment se calibreaza, de obicei, astfel incit sa acopere costul intretinerii unei luni de iarna la nivel maxim, eventual cu un anumit procent in plus pentru acoperirea inflatiei.

Alte discuții în legătură

Fond de rulment man4pot man4pot Buna ziua As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii : Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)
Restituirea unei parti din fondul de rulment Diana-D Diana-D Sunt proprietara din 1998 a unui apartament obtinut in urma unei mosteniri. Fondul de rulment pe care, potrivit spuselor administratiei, il detin in acest ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment niculina_mih niculina_mih Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ... (vezi toată discuția)