avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de Rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de Rulment

Buna ziua

As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii :


Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa platesti acest Fond de rulment?
Care este suma care trebuie platita (lunar din ce am citit eu pe internet) la acest fond?
La mine in bloc, intr-o luna nu este nimic acum apare 123 Ron langa "Restanta" de o luna (de fiind "criza" :P. )
Cand platesti restanta pe o luna,doua sau trei,nu este normal sa primesti cate o chitanta pentru fiecare luna restanta platita? Pe cand la noi in bloc se scrie pe chitanta :INTR. APRILIE, MAI, 120LEI . F. REP. , IUNIE , IULIE(aceasta fiind o chitanta din 03.11.2009 in val de 453), este normal asa ceva?
Cand platesti Fondul de rulemnt, nu este normal sa fie tot la fel pe o chitanta separata?
Exista vreo posibilitate ca din Fondul de rulment sau Fond de reparatii(care nu exista in acest bloc,desi in legea 230/2007 se prevede ca trebuie sa fie constituit un Fond de reparatii) se poate plati pentru a se putea pune repartitoare de caldura in tot blocul?
Lucrarile de reparatie care apar in lista de intretinere sa fie detaliate pentru a putea fi justificate?Cam in fiecare luna pe lista de intretinere la categoia reparatii este suma 20-30Ron, inmultit cu 120 de apartamente rezulta o suma maricica din care eu unu nu vad nimic imbunatatit la blocul acesta.

Va multumesc,

Cu stima,
Toader Marius-George
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:23, 13 Mai 2010
Da, este obligatoriu fiind prevazut in lege! In rest, ce va intereseaza cu privire la administrarea sumelor ce reprezinta cheltuieli de intretinere, fond de rulment, puteti afla de la asociatia de proprietari din care faceti parte.
Daca doriti sa aveti chitante pentru fiecare luna, platiti in fiecare luna.

Nu, nu este obligatoriu ca o restanta sa va fie detaliata pe fiecare luna, intrucat administratorul are in fata lista de intretinere curenta in care are restanta "la gramada".

Fondul de rulment trebuie constituit, iar suma totala pentru un apartament ar trebui sa fie (daca locatarul plateste lunar) apropiata de cea mai scumpa luna din iarna trecuta.
Chitanta separata pentru fondul de rulment se poate da, dar se poate scrie si pe chitanta de plata a intretinerii cat din acea suma reprezinta fondul de rulment. Important pentru Dv. este sa aveti indicii suficiente sa va puteti tine o evidenta personala a acestui fond si sa-l puteti verifica cu evidentele administratorului, in caz ca aveti nelamuriri.

Fondul de reparatii nu trebuie folosit la "pusul repartitoarelor", ci la platitul reparatiilor si lucrarilor de intretinere planificate.
Pentru repartitoare, fiecare proprietar isi plateste aceasta lucrare din buzunarul propriu, toata suma sau in rate.
Suma fondului de reparatii poate vi se pare "maricica", dar si lucrarile serioase sunt "maricele".
O intrebare mai am. Suma aceasta care o am la fondul de rulment nu trebuia sa fi fost trecuta mai devreme in lista de intretinere?? Pt ca ea este trecuta acum in lista de intretinere pe decembrie 2009!!
Ma tem ca nu inteleg......
Daca vreti sa spuneti ca nu vi s-a mai cerut fond de rulment pana in aceasta luna....probabil acum s-a hotarat incasarea unui fond de rulment, dar cred ca cel mai bine puteti primi explicatii de la asociatia Dv.
Va rog frumos sa ma jutati si pe mine intr-o problema. La asociatia blocului unde locuiesc s-a strans o suma mare de bani din fondul de rulment si de reparatii. Unde trebuie sa se regaseasca acesti bani? in contul din banca sau registrul de casa sau unde? Intamplator stiu soldul contului si al casei si nu prea se pupa cu fondurile. Mutumesc

Alte discuții în legătură

Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)