avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de Rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de Rulment

Buna ziua

As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii :


Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa platesti acest Fond de rulment?
Care este suma care trebuie platita (lunar din ce am citit eu pe internet) la acest fond?
La mine in bloc, intr-o luna nu este nimic acum apare 123 Ron langa "Restanta" de o luna (de fiind "criza" :P. )
Cand platesti restanta pe o luna,doua sau trei,nu este normal sa primesti cate o chitanta pentru fiecare luna restanta platita? Pe cand la noi in bloc se scrie pe chitanta :INTR. APRILIE, MAI, 120LEI . F. REP. , IUNIE , IULIE(aceasta fiind o chitanta din 03.11.2009 in val de 453), este normal asa ceva?
Cand platesti Fondul de rulemnt, nu este normal sa fie tot la fel pe o chitanta separata?
Exista vreo posibilitate ca din Fondul de rulment sau Fond de reparatii(care nu exista in acest bloc,desi in legea 230/2007 se prevede ca trebuie sa fie constituit un Fond de reparatii) se poate plati pentru a se putea pune repartitoare de caldura in tot blocul?
Lucrarile de reparatie care apar in lista de intretinere sa fie detaliate pentru a putea fi justificate?Cam in fiecare luna pe lista de intretinere la categoia reparatii este suma 20-30Ron, inmultit cu 120 de apartamente rezulta o suma maricica din care eu unu nu vad nimic imbunatatit la blocul acesta.

Va multumesc,

Cu stima,
Toader Marius-George
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:23, 13 Mai 2010
In mare:
Valoarea inregistrata incasata si restanta la Fondul Rulment + Fondul de reparatii + Facturi afisate deja pe liste neachitate + salarii afisate pe liste neachitate = sold in casa + sold in banca + restante ale locatarilor (inclusiv lista afisata neachitate) + plati ale facturilor furnizorilor (care se vor regasi pe listele urmatoare)

Este vorba de preatrambitata balanta a soldurilor de activ - pasiv.

Vedeti ca aveti un model de balanta in Documentatie specifica asociatiilor de proprietari- topicul din fruntea acestei sectiuni, o luati ca model si va completati datele de la asociatia Dv.

Evidenta banilor incasati si platiti sau transferati din casa in banca se fac in doua locuri:registru de casa (banii din casa) si registrul de banca (cei aflati in banca)

Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)