avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

daca mama primeste custodia in istanta dar tatal nu se intereseaza de minor si nu ii plateste pensie alimentara, ce trebuie sa faca mama in acest sens? (parintii copilului nu sunt casatoriti legal si tatal lucreaza in alta tara)
Cel mai recent răspuns: ana s , utilizator 16:16, 20 Octombrie 2011
Plangere penala pentru abandon familial.
Sau sa se bucure ca are o viata linistitia...
din pacate mama nu poate solicita minorului documentele necesare rezidentei in Spania si nici sa calatoreascacu copilul in Romania...tatal a refuzat in repetate randuri sa i-l acorde iar copilul s-a nascut in Spania si locuieste acolo cu mama lui. Tatal nu este in Spania.

Chiar daca are custodia acolo, tot nu poate calatori sau cere pasaport si actele de rezidenta ..fara acordul tatalui
exista posibilitatea de a se aplica legea romaneasca daca va fi trimisa sentinta in Romania?
Se aplica prevederile legale din Spania. Aceasi situatie ca in Spania o sa o gasiti si in tara dupa 1 octombrie 2011. Pentru a fi recunoscuta hotararea instantei din Spania in Romania trebuie sa deschideti o actiune in exhuatar.
adica ..concret ce trebuie sa fac? multumesc

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor/custodie exclusiva yoyo1234 yoyo1234 Divort notar in anul 2014. Conventie autentificata in privinta minorului prin care s-a stabilit ca minorul va locui cu mama (la o adresa unde aveam contract de ... (vezi toată discuția)