avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comert international
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comert international

Doresc sa export o cantitate de ulei de rapita in China.Am discutat cu un posibil cumparator pe internet care doreste sa cumpere marfa.Conditiile lui de plata sunt L/C la vedere,iar marfa trebuie insotita de certificat SGS. Ce contract ar trebuii sa intocmesc,cum pot verifica daca firma din China este reala? Poate prelua cumparatorul marfa fara sa plateasca?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
gughi88, utilizator
Cel mai recent răspuns: gughi88 , utilizator 17:54, 19 Octombrie 2011
Nu va recomand livrarea marfii fara efectuarea platii. Eventuaul cu o plata in avans si diferenta la comunicare Bill of Loading !

Este foarte greu sa diferentiezi firmele serioase de cele neserioase din China!
In orice caz solicitatile Documentele de inregistrare a societatii si verificatile prin Ambasada Chinei , dar nicii asa nu aveti certitudinea ca firma nu este in incapacitate de plata!!!
Inaintate de incheierea unei tranzactii comerciale care sa se finalizeze prin semnarea contractului, atat la export cat si la import are loc o suita de activitati menite sa creeze cadrul cel mai adecvat incheierii acestor tranzactii.
Din punctul de vedere al producatorului, activitatile precontractuale incep cu studierea pietei externe privind produsul si serviciile. El va investiga piata privind producatorii de marfuri similare, cantitatea de marfa produsa si gradul de acoperire al cererii pe piata, calitatea marfii produse, ambalajul de promovare, precum si etichetarea si marcarea marfii care o poate face cat mai atractiva pe piata. De asemenea producatorul este interesat sa cunoasca costurile de productie, facilitatile oferite de piata, politica de distribuire si metodele de promovare prin reclama si publicitate comerciala ale concurentei.
Cunoasterea tuturor acestor aspecte il determina pe producator sa intreprinda masuri care sa confere produselor sale un grad sporit de competitivitate pe piata si deci, sa-si aroge o parte din segmentul de piata internationala cel mai favorabil valorificarii produselor sale.
Din punctul de vedere al comerciantului, aceasta porneste de la stadiul de prospectare a cererii de marfuri pe piata, determinandu-l sa se indrepte catre marfa ceruta pe piata si in consecinta, sa gaseasca marfa ceruta pentru a o putea oferi. Desigur, comerciantul prospecteaza piata sub aspectul conditiilor comerciale concrete in care se vand marfurile, fata de producator care este nevoit sa ia masuri in procesul de productie pentru a produce marfurile la nivelul exigentei produce marfurile la nivelul exigentei pietei externe.
Oricare ar fi pozitia societatii comerciale de producator, comerciant sau producator/comerciant, este necesar ca acesta sa desfasoare o activitate de prospectare a pietei externe, imbinata cu activitatea de reclama si publicitate, care sa se desfasoare metodic, dupa un plan bine conceput si care sa determine interesul partenerilor externi in optiunea lor de a cumpara. Trebuie sa aveti in vedere ca oferta sa fie acceptata de partenerul extern.
La incheierea contractului, partile trebuie sa aiba in vedere tratarea tuturor clauzelor care constituie obiectul raportului juridic, intr-o forma cat mai sistematizata, clara concisa, astfel incat sa se evite posibilitatea unor interpretari diferite ale unor obligatii si drepturi de catre partile contractante pe timpul executarii contractului, interpretari care ar putea sa dea nastere la litigii, cheltuieli suplimentare, pierdere de timp si chiar pierderea perspectivei dezvoltarii unei piete externe.
Pentru elementele si continutul minim al unui contract de vanzare international de marfuri, va trebui sa consultati un jurist... Acestea insa nu trebuie sa fie considerate ca exhaustive, ci vor trebui adaptate in functie de specificul tranzactiei comerciale respective.
Succes!
Ma puteti ajuta cu un tip de contract? Am vorbit cu firma din china sa plateasca avans,dar ei platesc doar L/C la vedere,nu accepta sa dea avans. Cum fac sa nu fiu pacalit?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum sa le vin de hac!!!!!!! mariana0709 mariana0709 Sunt reprezentanta unei firme de haine intr-un oras mic. Cu furnizorul am un contract de exclusivitate.E ok! In oras e un comerciant care isi procura aceiasi ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata masimo26 masimo26 buna ziua. imi puteti spune va rog ce inseamna mai exact: comert cu ridicata. si in ce cod caen se incadreaza? (vezi toată discuția)
Vreau sa export marfa in china gughi88 gughi88 Doresc sa fac un export de marfa in china(un anume ulei). Cum ar trebuii sa procedez.daca importatorul imi da tzeapa?Poate ca se razgandeste si zice ca nu-i ... (vezi toată discuția)