avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nu stiu cum sa le vin de hac!!!!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nu stiu cum sa le vin de hac!!!!!!!


Sunt reprezentanta unei firme de haine intr-un oras mic. Cu furnizorul am un contract de exclusivitate.E ok! In oras e un comerciant care isi procura aceiasi marfa prin diferite cai, nestiute de mine dar sigur, nu de la furnizor direct.E posibil sa cumpere marfa de la alte reprezentante din diferite orase.Cumparand marfa multa , chiar daca la amanuntul , sa i se faca reduceri . Acest comerciant practica un comert " de piata" ( cat dai? e al tau!!!)."Concurenta " a avut o taraba de blugi in piata (etnia -rom ). Acum detine un magazin in centrul orasului.Acte de provenienta a marfii??? Nu sunt !!!!! Etichetele producatorului sunt luate de pe haine .Produsele sunt sigur ale furnizorului meu.Chiar daca nu castiga mai nimic acum , stie ca eliminandu-ma de pe piata .va castiga ulterior. Nu stiu ce sa fac!!!!!!!!!!!!Dati-mi un sfat , va rog!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 09:26, 26 Ianuarie 2010
sesizati oranele fiscale pentru o presupusa neinregistrare in contabiltate a marfurilor, eventual pentru contrabanda chiar cu alte marfuri. Repetati de fiecare data sesizarea.
sesizarea a fost facuta catre pol economica ."Concurenta "le-a prezentat o factura de marfa de la un furnizor x .preturile cu amanuntul se puteau regasi in receptia marfii,in factura nefiind specificata in detaliu marfa(ex :bluza, pantalon etc)
......din ce prezentati cred ca acest concurent al dumneavoastra are alte activitati din care castigurile sunt mult mai mari ( camatarie - de exemplu !!) , dar dorind totusi sa aiba o activitate comerciala ...isi permite sa mearga la limita de existenta ...!!!
...traind in ...Romania , normal ca cei de la Garda Financiara ...nu se pun rau cu ...,,baiatul bun "" care le umple portbagajul si conturile !!!!
..Incercati totusi sa discutati cu furnizorul dumneavoastra si sa-i cereti explicatie , chiar sa-l invitati la fata locului ....si sa-i spuneti despre ce este vorba , amenintandu- l ca renuntati la contractul cu el ..!!!!
SUCCES !!!!
e drept n-am specificat : acest comerciant se aprovizioneaza cu marfa din Bucuresti (Europa) .Furnizorul meu m-a asigurat ca nu are marfa de la ei! Avem un contract totusi!!!!!!!
..daca stiti ca acest concurent face acest lucru (aprovizionare din ...Europa ) ...si dupa cum se stie ca produsele sunt la preturi mici acolo si cu .factura pe ce ..cantitate ..vrei , faceti si dumneavoastra cam acelasi lucru !!!!
.....acel furnizor al dumneavoastra care zice ca sunteti unic distribuitor si aveti exclusivitete , nu este serios !!! ..ar trebui sa-i sesizati acsta aspect ..dar ...lucrurile sunt clare ...!
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ion-alin, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt reprezentanta unei firme de imbracaminte. cum rezolv problema concurentei neloiale? mariana0709 mariana0709 Sunt reprezentanta unei firme de haine intr-un oras mic. Cu furnizorul am un contract de exclusivitate.E ok! In oras e un comerciant care isi procura aceiasi ... (vezi toată discuția)
As dori sa deschid un magazin de haine , cine ma poate ajuta cu niste sfaturi? xandra22 xandra22 Buna ziua , as vrea sa deschid un magazin de haine .. insa, am unele nelamuriri ! Nu sunt destul de informata in acest domeniul si nu stiu exact de unde sa ... (vezi toată discuția)
Un restaurant se poate aproviziona cu marfa (materie prima) de la hypermarket ? invatacel invatacel Buna seara, Am un restaurant care se mai aprovizioneaza cu materie prima de hypermarket supermarket....(salate, faina, salam...etc..) cu factura. Dar am ... (vezi toată discuția)