Am cerut amânarea cauzei și am arătat că am cerut strămutarea cauzei.
Instanta s-a pronunțat - fără a citi documentele depuse de mine.
Judecătoria a înregistrat recursul dar având în vedere ca judecătoarea nu a redactat motivarea hotărârii nu a trimis dosarul către Curtea de Apel.
Cât timp poate fi tergiversata motivarea?
Ce fac în măsura în care Curtea de Apel planifica judecarea recursului după data planificata pentru strămutare - 08.12.2011?
Formularea unei cererii de stramutare nu constituie temei de amanarea judecarii cauzei penale. Potrivit art.60 alin.5 c.pr.pen, daca instanta de la care a fost stramutata cauza a procedat la judecarea cauzei, hotararea pronuntata este desfiintata prin efectul admiterii cererii de stramutare.
Mulțumesc de răspuns. Ulterior înregistrării cererii de recurs am sesizat și înțeles art.60 alin.5 CPP. Nu e prima data când documentele depuse nu sunt luate in seama, dar a trecut o luna, hotărârea nu este motivată, Președintele Secției Penale și cei de la arhiva au sesizat abuzul dar nimeni nu a dat un răspuns oficial în acest sens. As vrea sa știu care poate fi procedura în cazul meu.
Cerere stramutare
aurelpesa
am calitatea de inculpat. La urmatorul termen vreau sa introduc o cerere de stramutare. Ma intereseaza daca dupa ce predau cererea presedintei la inceputul ... (vezi toată discuția)