avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura intabulare

Buna ziua
Dupa achizitionarea unui teren prin preluarea dreptului cu contract de cesiune,( intrucat cedentul avea la randul sau antecontract), am aflat ca primul vanzator , cel de pe titlu, nu recunoste vanzarea catre intermediarul dintre mine si dansul.
Fiind vorba de un presupus fals, am sesizat Parchetul care dupa o perioada lunga de cercetari si intocmirea unei expertize grafologice, a confirmat autenticitatea contractului in cauza.
La aceasta ora detin documente sub semnatura privata care imi atesta dr. de proprietate cat si rezolutia procurorului.

Care este procedura de inscriere in CF? Ar fi mai optim autentificarea inscrisurilor prin instanta?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 09:27, 27 Octombrie 2011
...devreme ce intermediarul/cedentul dv. avea numai antecontract, ce anume vreti sa intabulati? n-avea ce sa va cedeze, fiindca nu obtinuse decat obligatia vanzatorului, ca-i va vinde in viitor dreptul de proprietate pe terenul respectiv (antecontractul). Dreptului de proprietate asupra unui teren este transmis la momentul convenit de către părţi; în general, acesta este cel al autentificării contractului de vânzare-cumpărare de către notar.

vorbiti intai de un antecontract, si apoi de un contract...pana l-a urma vanzatorul vandu-se terenul "cedentului dv.", prin contract de vanzare-cumparare autentic, la notar, sau nu?
Contractul de cesiune este autentic (notarial), antecontractul catre cedent este de mana. Rezolutia procurorului confirma autenticitatea. La ambele contracte sa stipulat suma si ''achitat integral'' .
in cazul in care, vanzatorul refuza sa mai vanda, nu s-a stipulat in antecontractul incheiat intre cei doi, o clauza prin care acesta sa fie obligat la restituirea intregii sume(sau chiar dublul sumei), in caz ca se razgandeste? sau un pact com. de grad IV - repunerea partilor in situatia anterioara?
ca sa aveti ce inscrie in cf, va trebui sa se execute antecontractul, adica sa incheiati contractul final si autentic de vanzare-cumparare teren si apoi notarul va proceda la intabularea dr. dv de proprietate in cf.
Am inteles.
Cum asi putea obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa se confirme dr. meu de proprietate? Stiu ca se poate ....
Faceti intai o notificare, printrun notar public, a vanzatorului....o sa se redacteze la notar, si o sa-l invedereze ca la data de...ora...sa se prezinte la biroul notarial, in vederea efectuarii demersurilor privind incheierea contractului in forma autentica;
daca nu se va prezenta, aveti acea convocare, si puteti cere in instanta, constatand cã partea adversa/vanzatorul, şi-a exprimat refuzul de a încheia contractul în formã autenticã, solicitati sã se pronunţe o hotãrâre care sã ţinã loc de act autentic.

Alte discuții în legătură

Valabilitate promisiune vanzare cumparare teo111 teo111 Acum trei ani am vandut un teren printr-o promisiune de vanzare cumparare, am primit banii si urma ca in scurt timp, cumparatorul sa faca intabularea: am ... (vezi toată discuția)
Atacare antecontract de vanzare-cumparare cu plata integrala alexberi alexberi As vrea sa stiu daca poate fi atacat un Antecontract de Vanzare-Cumparare teren, cu plata integrala a pretului, in conditiile in care data limita specificata ... (vezi toată discuția)
Cum se face intabularea... van_allen78 van_allen78 urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe ... (vezi toată discuția)