avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face intabularea...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face intabularea...

urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe numele proprietarilor si doar apoi se poate trece pe numele meu.Intrebarea mea este: este nevoie de 2 martori in momentul in care eu platesc intabularea pe numele lor (nu de alta, dar cine stie..daca se razgandesc dupa) sau e de ajuns actul parafat de notar ? Si inca una : s ar putea face un act notarial concomitent cu intabularea pe numele lor, pentru ca sa nu-I mai aduc inca o data la notar pentru transferarea/intabularea lui pe numele meu ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:08, 20 Aprilie 2014
Una este contractul de vanzare cumparare autentic dupa intabularea pe numele vanzatorilor, caci altfel nu se poate vinde. Dvs puteti face un antecontract si dati ca avans banii de intabulare, antecontrat tot la notar. Va poate da o procura cu mandat determinat pt vanzare.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
ContSters250994, utilizator
Platiti documentatia cadastrala direct pe numele Dvs.caci tot va va fi necesara ulterior cumpararii prin act autentic
Documentatia da , se poate, dar intabularea adica taxa ANCPI trebuie platita pe numele proprietarului actual.
Vorbind de avans, deja am achitat toata suma pentru teren.La momentul antecontractului e nevoie de 2 martori ? Si daca da, pot fi rude de gennul socri, nasi, cumetri etc ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
van_allen78, utilizator
Ce martori? Care pas?
Daca platiti documentatia pe numele dvs vi se da chitanta ! Nu se poate elibera taxa ancpi pe numele dvs ci pe numele proprietarilor. Iar vreti chitanta de mana cu martori sa ajungeti la proces? Faceti un contract de imprumut in forma autentica sau cu data certa la avocat cu banii pe care ii dati sau antecontract la notar.
Dvs tb sa faceti diferenta intre act autentic si act sub semnatura privata, daca il faceti la notar nu aveti nevoie de martori.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire? stefanbb stefanbb Buna ziua!Unchiul meu a revocat acum 5 ani testamentul prin care ii lasa fratelui meu un teren.in prezent unchiul doreste sa imi inscrie mie acest teren.1.Care ... (vezi toată discuția)
Notarea la ocpi leusan leusan Un antecontract de v/c cu achitare integrala poate fi notat In CFla OCPI inainte de implinire termenului de perfectare a contractului de v/c lanotar? Poate ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)