avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire?

Buna ziua!Unchiul meu a revocat acum 5 ani testamentul prin care ii lasa fratelui meu un teren.in prezent unchiul doreste sa imi inscrie mie acest teren.1.Care ar fi modalitatea de a trece pe numele meu terenul si a nu avea nici o problema pe viitor.
2.Ce acte ne sunt necesare la notar?
3.pot sa intabulez un teren daca am doar un contract de vanzare cumparare din acela care se facea mai demult fara a fi legalizat doar cu martori?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:32, 12 Noiembrie 2013
Unchiul Dvs nu are copii, soție? Dacă nu va poate dona Dvs terenul sau vinde insa cu contract in forma autentica. Sub sanctiunea nulitatii absolute actele translative de proprietate pt bunuri imobile se fac in forma autentica. Așa se si intabuleaza , nume chitanta de mana cu martori. Chitanta de mana cu martori poate valora antecontrat i trebuie mers in instanța ca aceasta sa dea o hotărâre care sa țină loc de act de vânzare cumpărare .
nu are alti urmasi decat pe mine si fratele meu''Sub sanctiunea nulitatii absolute actele translative de proprietate pt bunuri imobile se fac in forma autentica. ''nu inteleg acest lucru daca vreti sa-mi spuneti prin cuvinte mai simple multumesc
Adica sa faceti actele de vanzare sau donatie ale imobilului la notar, ca altfel sunt nule adica nu sunt valabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare -cumparare intocmit de avocat - valabilitate stefan42 stefan42 Pot avocatii sa intocmeasca acte de vanzare-cumparare precum notarii? E o solutie mai buna sa se faca un act de vanzare -cumparare a unui imobil prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare unchi-nepoata pesticid pesticid buna ziua, Unchiul meu doreste sa-mi vanda un teren intravilan si nu avem bani si pt. cadastru/intabulare. Cum am putea realiza acest lucru ? Exista ... (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)