avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare -cumparare intocmit de avocat - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare -cumparare intocmit de avocat - valabilitate

Pot avocatii sa intocmeasca acte de vanzare-cumparare precum notarii?
E o solutie mai buna sa se faca un act de vanzare -cumparare a unui imobil prin intermediul avocatului ca am auzit ca se poate asa ceva. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:48, 23 Septembrie 2013
NU. Doar actul notarial este act autentic.
Multumesc frumos!
Contractele translative de proprietate pentru bunurile imobile se fac sub sanctiunea nulitatii absolute in forma autentica la notar. Avocatul poate sa consilieze partile si sa fie prezent la autentificarea contractului autentic ca martor asistent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire? stefanbb stefanbb Buna ziua!Unchiul meu a revocat acum 5 ani testamentul prin care ii lasa fratelui meu un teren.in prezent unchiul doreste sa imi inscrie mie acest teren.1.Care ... (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare facut prin avocat !!! George1990 George1990 Buna ziua! In urma cu cativa ani parintii mei au facut un contrat de vazare cumparare pe numele meu prin care se specifica intrarea in posesie a imobilului ... (vezi toată discuția)