avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract cumparare-vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract cumparare-vanzare imobil

cum se incheie un contract de cumparare-vanzare a unui apartament? la notar? si din momentul semnarii contractului apartamentul apartine cumparatorului sau numai dupa transcriere?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:02, 25 Martie 2015
Contractul de v/c se incheie la notar iar imobilul devine proprietatea cumparatorului dupa semnarea contractului si achitarea pretului.
Contractul de vanzare cumparare avand ca obiect un bun imobil se autentifica la notar. Transferul bunurilor imobile sub sanctiunea nulitatii absolute se face in forma autentica. Transferul opereaza in mod obisnuit la autentificarea actului. Actul se trimite la CF pentru intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de locuinta acilian acilian buna ziua, sunt interesat sa imi schimb apartamentul cu un altul si as vrea sa stiu ce ar presupune acest lucru, ma refer la: documentatie, financiar, tipul ... (vezi toată discuția)
Este valabil un act de vanzare cumparare a unei case facut la avocat? in fata instantei este luat in considerare? Andyx Andyx Am facut contract de vanzare cumparare la avocat in birou la o casa.Este legal,are vreo valuare? (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)