avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimb de locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimb de locuinta

buna ziua,
sunt interesat sa imi schimb apartamentul cu un altul si as vrea sa stiu ce ar presupune acest lucru, ma refer la: documentatie, financiar, tipul de contract si alte aspecte care probabil acum imi scapa.
mentionez ca eu am cumparat apartamentul de la parinti in noiembrie 2012.
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: acilian , utilizator 13:01, 20 Aprilie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se intocmeste un contract de schimb, sub sanctiunea nulitatii absolute acesta trebuie sa fie autentic. Copermutantii/coschimbasii trebuie sa aiba actele de proprietate, cadastru si intabulare, certificate fiscale pentru imobile, extrase de autentificare de CF, adeverinte de la Asociatia de proprietari ca sunt achitate cheltuielile de intretinere la zi, cartile de identitate ale coschimbasilor. Se percep taxele ca la vanzare, onorariu, in functie de valoarea apartamentelor, taxe de intabulare pentru fiecare imobil si impozit pe transferul imobiliar. Mergeti la un notar sa va calculeze taxele.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/schimb de apartamente nikosbab28 nikosbab28 Am un apartament cu 2 camere si vreau sa-l schimb cu unul cu 3 camere + diferenta si vreau sa stiu ce fel de contract se face de schimb , de proprietate sau ... (vezi toată discuția)
Forma contractului de schimb a unor terenuri agricole allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Acum cu toate modificarile legale, respectiv abrogarea titlului X din legea 247 privind circulatia juridica a terenurilor dar si a codului civil, ... (vezi toată discuția)
Schimb de teren agricol andreiylmkkzz andreiylmkkzz Buna seara! Presupunand ca detin un teren in extravilanul unei localitati, vreau sa stiu daca pot face si in ce conditii pot face un schimb cu cineva care ... (vezi toată discuția)